Μπεζέδες της Αντριάνας

Μπεζέδες της Αντριάνας

Υλικά

3 ασπράδια
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κουταλάκι του γλυκού χυμός λεμονιού
λίγη κανέλα,
σταγόνες από χρώματα ζαχαροπλαστικής,
χρωματιστή τρούφα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία 50-80 βαθμούς. Χτυπάμε τα αυγά σφιχτή μαρέγκα, να στέκεται καλά. Ξεκινάμε το χτύπημα κατευθείαν με την μεγάλη σκάλα του μίξερ.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη κουταλιά-κουταλιά, ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε. Προσθέτουμε και τις βανίλιες και στο τέλος ρίχνουμε και το χυμό λεμονιού για να γυαλίσει το μείγμα. Στρώνουμε σε ταψί χαρτί ψησίματος και ρίχνουμε μικρές κουταλιές από το μείγμα (δε φουσκώνουν πάρα πολύ). Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κορνέ για να έχει σχεδιάκι. Τους βάζουμε στο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία (50-80 βαθμούς) και τους ξεχνάμε για αρκετές ώρες μέχρι να στεγνώσουν καλά.

Αν θέλετε να φτιάξετε περισσότερους ή λιγότερους προσαρμόστε την ποσότητα της ζάχαρης. Για κάθε μεγάλο αυγό είναι περίπου 50-60 γραμμάρια ζάχαρη. Μη ζεστάνετε σε δυνατή φωτιά το φούρνο, γιατί όταν τους βάλετε μέσα θα πάρουν καφέ χρώμα από πάνω. Θέλει χαμηλή φωτιά και πολλές ώρες μέσα στο φούρνο, γύρω στους 80 και λιγότερο, για να μην πάρουν καφέ χρώμα. Πρέπει να μείνουν άσπροι ή έστω ανοιχτοί μπεζ. Συνήθως τους φτιάχνω το απόγευμα και τους ξεχνώ μέχρι το βράδυ αργά. Όσο πιο πολύ μείνουν στο φούρνο, τόσο πιο πολύ θα ξεραθούν, θα στεγνώσουν. Το θέμα είναι να ψηθούν καλά (για λόγους υγείας) και να μη μοιάζουν με τσίχλα. Όσο πιο μικρό και στενό με βάθος είναι το μπολ που θα τους χτυπήσετε, τόσο το καλύτερο. Στα ευρύχωρα μπολ τα αυγά δεν παίρνουν τον όγκο που πρέπει. Το μπολ πρέπει να είναι πεντακάθαρο, στεγνό.
Καλή επιτυχία και Καλή απόλαυση!

Σπιτικές μαρμελάδες και γλυκά κουταλιού by Andriana

Ζαχαροπλαστική