Συνέντευξη της Working Mom Πηνελόπης Ψαρράκη

Συνέντευξη της Working Mom Πηνελόπης Ψαρράκη

Η Πηνελόπη, όποιος δεν την γνωρίζει είναι μια δραστήρια, δυναμική, επαγγελματίας γυναίκα και μαμά. Εδώ και πέντε χρόνια διατηρεί την εταιρεία Διαφήμισης και Δημοσίων Σχέσεων The Hand, Communication & Advertising Manus. Παρέχουν υπηρεσίες που σχετίζονται με Διαφήμιση, Επικοινωνία, MediaRelations, PressOffice Management, DigitalPR και SocialMedia. Όλα αυτά τα χρόνια έχουν εμπιστευτεί τη The Hand μεγάλες πολυεθνικές αλλά και ελληνικές εταιρείες δείχνοντας πλήρη εμπιστοσύνη στην εμπειρία και την τεχνογνωσία τους. Ο κύριος τομέας εξειδίκευσης είναι σε brands από το χώρο της υγείας, της ομορφιάς αλλά και της μόδας.

WM)   Πως είναι για σένα να είσαι Working Mom; Εύκολο; Δύσκολο; Νοιώθεις ενοχές ότι παραμελείς το παιδάκι σου όπως οι περισσότερες Working Moms ή νιώθεις ότι συνδυάζεις αρμονικά δουλειά και παιδί;

Π.Ψ.) Θεωρώ, ότι για κάθε συνειδητοποιημένη εργαζόμενη μητέρα είναι δύσκολο να συνδυάζει αυτούς τους δυο ρόλους αλλά όχι ανέφικτο. Ο χρόνος που θέλει ένα παιδί είναι πολύς, το ίδιο και ο χρόνος που απαιτεί η δουλειά σου. Πέραν από το χρόνο και οι δύο αυτοί ρόλοι απαιτούν και μεγάλη αφοσίωση, γεγονός που το καθιστά ακόμα πιο δύσκολο. Όταν βέβαια αγαπάς αυτό που κάνεις και σε γεμίζει, τότε τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα. Σημαντική είναι επίσης και η βοήθεια που μπορεί να έχει μια γυναίκα, είτε από τον μπαμπά είτε από τη γιαγιά. Εγώ είμαι τυχερή και έχω αυτή τη βοήθεια, οπότε όταν δεν μπορώ να είμαι εκεί για την κόρη μου, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, ξέρω ότι είναι με ανθρώπους που την αγαπάνε και αυτό μειώνει κάπως τις τύψεις που μπορεί να νιώθω κάποιες στιγμές.

WM) Μίλησε μας για τις επαγγελματικές σου δραστηριότητες;

Π.Ψ.) Εδώ και πέντε χρόνια διατηρώ την εταιρεία Διαφήμισης και Δημοσίων σχέσεων, TheHand, μαζί με την συνέταιρό μου, Βασιλική Ούτσα. Το να είσαι μια νέα επιχειρηματίας στις μέρες μας είναι αρκετά δύσκολο, ειδικά σε ένα πολύ ανταγωνιστικό χώρο όπως ο δικός μας. Οι απαιτήσεις είναι αυξημένες, πρέπει μόνιμα να είσαι alert σχεδόν 24 ώρες το 24ωρο και να προσπαθείς πάντα για το καλύτερο. Όταν εκπροσωπείς στα media μεγάλες εταιρείες από το χώρο της υγείας, της ομορφιάς και της μόδας, οι ευθύνες είναι μεγάλες και θα πρέπει να μην εφησυχάζεις ποτέ. Η αλήθεια είναι βέβαια πως είναι και μια δουλειά από την οποία αντλείς και μεγάλη ευχαρίστηση, έτσι ώστε η καθημερινότητα σου να γίνεται καλύτερη. Είναι πολύ σημαντικό για μια εργαζόμενη μητέρα να αντλεί ευχαρίστηση από τη δουλειά της και αυτό το συναίσθημα να το μεταφέρει και στην οικογένειά της.

WM)Πόσο έχει αλλάξει η ζωή σου από τότε που έγινες μαμά;

Π.Ψ.) Η ζωή μου έχει αλλάξει ριζικά. Η καθημερινότητά μου, οι ευθύνες, τα άγχη αλλά και η χαρά που σου προσφέρει ένα παιδί σε κάνουν να αλλάζεις τη ζωή σου σε όλα τα επίπεδα, από τα πιο μικρά μέχρι τα πιο μεγάλα. Η ζωή σου αποκτά άλλο νόημα και όλα πλέον τα βλέπεις διαφορετικά.

WM) Ποια είναι τα σχέδια σου για το μέλλον;

Π.Ψ.) Γενικά αποφεύγω να κάνω μακροπρόθεσμα ή μεγαλεπήβολα σχέδια. Μου αρέσει να ζω την κάθε στιγμή και να απολαμβάνω την κάθε μέρα της ζωής μου. Είμαι φύσει και θέσει αισιόδοξος άνθρωπος οπότε ελπίζω ότι θα συνεχίσω να είμαι καλά με την οικογένειά μου, ότι θα απολαμβάνω την κόρη μου να μεγαλώνει με υγεία και ότι επαγγελματικά μέρα με τη μέρα θα κατακτώ νέους και υψηλότερους στόχους.

Συνεντεύξεις