Πάντα μετά το Πάσχα μας περισσεύουν πολλά αυγά βαμμένα, πόσα να φάμε άλλωστε. Σας δίνουμε μια νόστιμη ιδέα πως να τα αξιοποιήσετε για να τα φάτε λίγο διαφορετικά είτε για πρωινό είτε για συνοδευτικό στο μεσημεριανό ή ακόμα και για ελαφρύ βραδινό.
Υλικά:
Βραστά αυγά που περίσσεψαν
Μαγιονέζα – Μουστάρδα
Γλυκιά πάπρικα(προαιρετικά)
Λίγο ξύδι
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα αυγά, τα κόβουμε στη μέση κατά μήκος και τοποθετούμε τα ασπράδια σε μια πιατέλα. Σ’ ένα μπολ ρίχνουμε τους κρόκους τους οποίους πολτοποιούμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε λίγο ξύδι, αλάτι, πιπέρι, μαγιονέζα, μουστάρδα κατά βούληση και ανακατεύουμε. Γεμίζουμε μ’ ένα κουταλάκι τα ασπράδια με το μείγμα που φτιάξαμε. Πασπαλίζουμε με λίγη γλυκιά πάπρικα και σερβίρουμε. Για πιο εντυπωσιακή εμφάνιση βάζουμε το μείγμα σε κορνέ και κάνουμε ροζέτες!
Καλή σας επιτυχία και Καλή απόλαυση!
της Χρυσάνθης Γρίβα