Σπιτικό αφράτο παγωτό πραλίνα

Σπιτικό αφράτο παγωτό πραλίνα

Έχει μπει για τα καλά το καλοκαίρι και τα παιδιά μας αλλά και εμείς θέλουμε σχεδόν κάθε μέρα παγωτό. Τι καλύτερο από το να το φτιάξουμε μόνοι μας μαζί με τα παιδιά μας;

Υλικά:
500 ml φυτική κρέμα γάλακτος KRETORRE (είναι σε πράσινο χάρτινο κουτί) στα ψυγεία μαζί με τις κρέμες γάλακτος
1 κουτί εβαπορέ μπλε (το πλήρες) παγωμένο από το ψυγείο (ή μια ώρα στην κατάψυξη)
πραλίνα φουντουκιού (π.χ. μερέντα) 250 γρ. (αντικαθιστά τα αβγά)
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα επίσης καλά παγωμένο (να έχει μείνει μια μέρα στο ψυγείο)

Χτυπάμε καλά τη φυτική σαντιγί μέχρι να φουσκώσει. Τη βάζουμε στο ψυγείο. Μετά σε άλλο μπολ τα 2 γάλατα και αφού φουσκώσουν κι αυτά ενσωματώνουμε. Σε ένα τρίτο μπολ χτυπάμε την κρέμα στιγμής με το γάλα της και τέλος προσθέτουμε και τη μερέντα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Τοποθετούμε σε μεταλλικό δοχείο (αν έχουμε είναι το ιδανικό) ή πλαστικό και βάζουμε στην κατάψυξη. Μετά από μια ώρα χτυπάμε με το μίξερ, αλλά σε σιγανή ταχύτητα και ξαναβάζουμε στο ψυγείο. Σε αυτή τη φάση, αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και κομματάκια σοκολάτας, ή σπασμένα μπισκότα ή ό,τι άλλο θέλουμε και το αφήνουμε να παγώσει. Βγαίνει περίπου 2 lt.

1 φακελάκι κρέμα σοκολάτα στιγμής με το αντίστοιχο γάλα (1 3/4 φλιτζανιού, το γράφει η συσκευασία)

Εκτέλεση: Παγωτό σάντουιτς
Επίσης μπορούμε να το κάνουμε σάντουιτς! Θα χρειαστούμε 3 πακέτα μπισκότα τύπου πτι-μπερ. Στρώνουμε σε ένα πλαστικό ή μεταλλικό δοχείο με την καλή όψη τους τα μπισκότα, αφού το έχουμε στρώσει με διάφανη μεμβράνη τροφίμων και απλώνουμε μια στρώση παγωτό και από πάνω με την καλή όψη μπισκότα, ώστε να σχηματίσουμε σάντουιτς. Στρώνουμε αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας. Μετά από 2 ώρες καλό θα είναι να χωρίσουμε τα σάντουιτς και να τα τοποθετήσουμε σε ένα άλλο δοχείο, ώστε να μην κολλήσουν όλα μαζί από την ψύξη.

Παγωτό σε ξυλάκια 
Τέλος, μπορείτε να βάλετε το μείγμα σε πλαστικά ποτηράκια μιας χρήσης και να μπήξετε στο κέντρο ένα ξυλάκι (γλωσσοπίεστρο από το φαρμακείο). Τα τοποθετείτε και αυτά σε ένα μεγάλο πλαστικό σκεύος, για να μην πέσουν μέσα στο συρτάρι της κατάψυξης και όταν θέλετε να τα απολαύσετε δεν έχετε παρά να τα βάλετε στιγμιαία σε βραστό νερό, ούτως ώστε με την αλλαγή της θερμοκρασίας να ξεκολλήσουν.

Καλή επιτυχία και απόλαυση!!
Γλυκιές δημιουργίες by Andriana

Ζαχαροπλαστική