Ομελέτα ρολό, της Χρυσάνθης

Ομελέτα ρολό, της Χρυσάνθης

Υλικά:
4 αυγά
Λίγο κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
Λίγο καρότο ψιλοκομμένο
Λίγη πατάτα ψιλοκομμένη
Αλάτι – πιπέρι
Λίγο γάλα ή νερό

Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα ή το νερό καλά , τα αφήνουμε λίγο να ηρεμήσουν και κόβουμε τα λαχανικά μας. Μπορούμε να βάλουμε ότι λαχανικό θέλουμε για χρώμα. Λίγο πριν τα ρίξουμε στα αυγά τα ανακατεύουμε ελαφρά ξανά αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε και τα λαχανικά. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι που το λαδώνουμε ελαφρά με φυτικό λάδι, ρίχνουμε μέσα μια κουτάλα λίγο μείγμα όπως ακριβώς κάνουμε τις κρέπες και γυρίζουμε το τηγάνι να απλωθεί παντού η ομελέτα μας. Χαμηλώνουμε ελάχιστα τη φωτιά να μην είναι απλά πολύ δυνατή. Όταν ψηθεί αρκετά δεν τη γυρνάμε καθόλου από την άλλη μεριά, αλλά τη ρολάρουμε και λίγο πριν φτάσουμε στο τέλος της, την τραβάμε στην άκρη του τηγανιού, δεν την βγάζουμε, λαδώνουμε λίγο το τηγάνι ελαφρά και ξαναβάζουμε λίγο από το μείγμα μας , το κουνάμε να πάει παντού, να ενωθεί με την άκρη της ομελέτας μας που έχουμε στην άκρη. Όταν μισοψηθεί και σφίξει ξαναρολάρουμε. Προσέχουμε κάθε φορά να βάζουμε τόσο μείγμα με τη κουτάλα μας να έχουμε τόσο πάχος στην ομελέτα μας όπως ακριβώς εκείνο της κρέπας. Ρολάρουμε και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μας, μέχρι να φτάσουμε το επιθυμητό μέγεθος του ρολού της ομελέτας που θέλουμε. Βγάζουμε από το τηγάνι και κόβουμε σε κομμάτια. Πασπαλίζουμε με τριμμένο μαϊντανό ή τριμμένη ξηρή μυζήθρα ή ότι άλλο τυρί θέλουμε προαιρετικά.
Καλή σας επιτυχία και Καλή απόλαυση!

της Χρυσάνθης Γρίβα

Μαγειρική