MONTE CHRISTO, της Χρυσάνθης

MONTE CHRISTO, της Χρυσάνθης

Υλικά:
Ψωμί του τόστ (3 φέτες για κάθε σάντουϊτς)
Τριμμένο κίτρινο τυρί που λιώνει (Gouda, edam, ότι θέλετε)
Φέτες πάριζα του τοστ ή γαλοπούλας (αλλαντικό της αρεσκείας σας)
Μαγιονέζα
2 αυγά χτυπημένα
Αλάτι
Λίγο φρέσκο γάλα
Ελαιόλαδο ή βούτυρο για το ψήσιμο

Εκτέλεση:
Σ ένα μπώλ με μεγάλο άνοιγμα χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και το αλάτι και το αφήνουμε στην άκρη. Παίρνουμε μια φέτα ψωμί του τοστ και αλείφουμε με λίγη μαγιονέζα όλη την επιφάνεια της, έπειτα βάζουμε λίγο τριμμένο τυρί και μια φέτα σαλάμι. Αλείφουμε την επόμενη φέτα του τοστ και από τις δυο μεριές με μαγιονέζα και την τοποθετούμε επάνω στη πρώτη φετούλα μας, βάζουμε μια φέτα τυρί και μια ακόμα σαλάμι και τελειώνουμε με τριμμένο τυρί. Αλείφουμε και την τελευταία φέτα ψωμί του τοστ με μαγιονέζα την μεριά μόνο που θα ακουμπάει στο τυρί. Παίρνουμε το σάντουϊτς και το βουτάμε στο χτυπημένο αυγό από όλες τις πλευρές και το τηγανίζουμε σε 2 κουταλιές τις σούπας βούτυρο ή σε ελαιόλαδο. Όταν ψηθεί καλά από την μια μεριά το γυρίζουμε από την άλλη και μετά από λίγο τις πλάγιες μεριές του.

Καλή σας επιτυχία και Καλή απόλαυση!

της Χρυσάνθης Γρίβα

Μαγειρική