Εύκολη ζαμπονοτυρόπιτα, της Χρυσάνθης!

Εύκολη ζαμπονοτυρόπιτα, της Χρυσάνθης!

Υλικά:

Θα χρειαστείτε αλεύρι για όλες τις χρίσεις
Χλιαρό νερό
Τυρί τοστ σε φέτες

Αλάτι για να κάνετε ένα μαλακό ζυμαράκι.

Λίγο ελαιόλαδο τη φορά για τηγάνισμα
Πάριζα σε φέτες για τόστ
Κέτσαπ

Εκτέλεση:

Παίρνουμε κομματάκια από τη ζύμη και ανοίγουμε με το μικρό πλάστη ένα αρκετά λεπτό φύλλο σε μέγεθος όσο ένα πιάτο φρούτου. Τοποθετούμε στο κέντρο μια φέτα σαλάμι, μια φέτα τυρί και λίγη κέτσαπ από πάνω. Κλείνουμε το φύλλο σε φάκελο γυρίζοντας τις άκρες προς τα μέσα. Σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε μια κουταλιά σούπας ελαιόλαδο και τηγανίζουμε έχοντας τη μεριά που γυρίσαμε το φύλλο από κάτω για να μην φουσκώσει η ζαμπονοτυρόπιτα κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Τηγανίζουμε από τις δυο πλευρές χωρίς να τις γυρίζουμε συχνά. Όταν πάρει χρώμα από τη μια πλευρά, γυρίζουμε ψήνουμε από την άλλη βγάζουμε και σερβίρουμε Είτε για τα παιδιά, είτε κομμένο στη μέση είναι απίθανο συνοδευτικό για παγωμένη μπύρα τώρα που καλοκαιριάζει για εμάς τους μεγάλους!!

Καλή σας επιτυχία και Καλή απόλαυση!

της Χρυσάνθης Γρίβα

Μαγειρική