JUST KEEP WALKING!

JUST KEEP WALKING!

Εφόσον αυτές τις μέρες μου δόθηκε η ευκαιρία να βρεθώ εκτός Αττικής και μάλιστα σε νησί, με τόσο ωραίες ημέρες επανεκτίμησα μια απλή βόλτα στην παραλία, στην ακρογιαλιά, το περπάτημα για να πάω στις δουλειές μου, να αγοράσω τρόφιμα, εφημερίδες, όλα αυτά τα απλά καθημερινά πράγματα που κάνουμε στην Αθήνα με το αυτοκίνητο και το λεωφορείο, ενώ θα μπορούσαμε κάλλιστα να τα κάνουμε με τα πόδια ή με το ποδήλατο….

Βάζοντας το περπάτημα στην καθημερινότητας μας, βοηθάμε την υγεία μας και την τσέπη μας…, αφού δε χρειάζεται να πηγαίνουμε γυμναστήριο, ούτε να αγοράσουμε κάποιο όργανο γυμναστικής.

©       Λίγα λεπτά 5, 10, 20, 30 όσα και να διαθέσουμε καλό θα μας κάνει, αφού θα νιώσουμε ευεξία και θα γεμίσουμε ενέργεια! Φυσικά θα ήταν προτιμότερο να μη φοράμε τα αγαπημένα μας τακούνια, αλλά κάποιο άνετο ζευγάρι παπουτσιών γιατί το περπάτημα θα μας βγει μάλλον ξινό.
©       Διαλέγουμε μια τοποθεσία ή έναν προορισμό που θα μας είναι ευχάριστος και προτιμάμε να έχουμε και παρέα, ίσως μια φίλη μας, έτσι ο χρόνος θα περάσει πολύ γρήγορα και η διαδικασία απαρατήρητη.
©       Περπατώντας μια γυναίκα μπορεί να γυμνάζει και τους μυς της λεκάνης …δε ξέρω εάν θυμάστε στο “sex & the city” τη Σαμ να το αναφέρει…είναι πολύ απλό, σφιγγόμαστε σαν να θέλουμε να κρατηθούμε ώστε να μην κάνουμε πιπί πάνω μας και το επαναλαμβάνουμε μετρώντας μέχρι το 5-7 και σιγά σιγά αυξάνουμε τις επαναλήψεις. Έτσι ενδυναμώνουμε την περιοχή που χαλαρώνει μετά τη γέννα και προκαλεί ακράτεια, συσφίγγοντας συγχρόνως τον κόλπο.
©       Μπορούμε να ανεβοκατέβουμε και σκαλοπάτια ενδιάμεσα στη διαδρομή μας ή ακόμα και να συναντήσουμε ανηφόρα κατηφόρα, κάθε εμπόδιο για καλό. Αυτόματα ο περίπατος μας γίνεται αερόβια γυμναστική και ασκούμε τις γάμπες, τους γλουτούς και γενικά όλο μας το σώμα.
©       Σήμερα φάγαμε πολλά λιπαρά…μια ώρα μετά το γεύμα περπατάμε για να περιορίσουμε την δραστηριότητα των τριγλυκεριδίων στον οργανισμό μας, όπως προέκυψε από ιαπωνική μελέτη (http://ygeia.tanea.gr/default.asp?pid=8&ct=160&articleID=16487&la=1). Έτσι μειώνουμε τον κίνδυνο για στεφανιαία νόσο.

©       Ένας περίπατος λίγων λεπτών μπορεί να μην οδηγεί σε κάψιμο θερμίδων αλλά σίγουρα θέτει τον οργανισμό σε λειτουργία, αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό έτσι το αίμα κυκλοφορεί πιο γρήγορα στο σώμα μας. Γενικά βάζουμε τον οργανισμό μας σε μια νέα ευεργετική διαδικασία η οποία, αυξάνοντας τη διάρκεια και τη συχνότητα βοηθά να φθάσουμε στον στόχο μας. Υγιές, δυνατό σώμα, απώλεια βάρους, μικρότερο αίσθημα κόπωσης, ευεξία άρα έλλειψη κατάθλιψης, αφού παράγουμε περισσότερη ορμόνη σεροτονίνη.
©       Κάθε φορά που αποφασίσουμε ή προκύψει το περπάτημα καλό θα είναι να προμηθευτούμε ένα μπουκάλι νερό και να κάνουμε συχνά διαλλείματα.

Παρακάτω υπάρχει ένα link, από ένα πληρέστατο άρθρο για το περπάτημα, την τεχνική του, τα εγκεφαλικά οφέλη του, το χάσιμο βάρους το πως καταπολεμά τις ασθένειες που είναι βασισμένο σε πολλές μελέτες από διάφορα πανεπιστήμια, όποιος θέλει να “βαρύνει” το περπάτημα του πρέπει να το διαβάσει διαφορετικά ας τελειώσω το γράψιμο με “ελαφριά” πηδηματάκια…!
link: http://www.oneman.gr/keimena/men_s_only/body/article1475695.ece

Αφήστε και λίγο το αυτοκίνητο, περπατήστε κάνει πολύ καλό!
από την Σταυρούλα Μάντζιου Τσαβδάρογλου

Ομορφιά