Φτιάξτε εύκολα ένα φωτιστικό αερόστατο και η τεχνική του decoupage!

Φτιάξτε εύκολα ένα φωτιστικό αερόστατο και η τεχνική του decoupage!

Τελευταία το decoupage παίρνει και δίνει. Άπειρες ιδέες, άπειρες και οι μεταμορφώσεις. Με τον ίδιο τρόπο ξεκίνησε και η μεταμόρφωση του χάρτινου φωτιστικού σε αερόστατο.
Η τεχνική του decoupage μας επιτρέπει να  διακοσμήσουμε την επιφάνεια που θέλουμε με το επιθυμητό σχέδιο. Κολλάμε το σχέδιο πάνω στην επιφάνεια και όταν στεγνώσει καλά το ξαναπερνάμε με διαφανές στερεωτικό βερνίκι.
Χαρτιά: Το χαρτί που θα χρησιμοποιήσετε θα πρέπει να είναι όσο πιο λεπτό γίνεται, γι΄αυτό το ριζόχαρτο και η χαρτοπετσέτα είναι τα πιο ενδεδειγμένα υλικά. Φυσικά υπάρχουν και τα ειδικά χαρτιά για decoupage, τα οποία θα βρείτε σε καταστήματα με είδη χόμπι και χειροτεχνίας.

Κόλλα ντεκουπάζ: Όπως και στα χαρτιά, υπάρχουν ειδικές κόλλες τις οποίες μπορείτε να βρείτε στο εμπόριο για όσους ασχολούνται πιο επαγγελματικά. Μπορείτε όμως να φτιάξετε πολύ όμορφες δημιουργίες χρησιμοποιώντας τη γνωστή ατλακόλ, την οποία θα αραιώσετε με λίγο νερό.
Στερεωτικό βερνίκι: Mπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε προστατευτικό βερνίκι νερού για ξύλο, το γνωστό λούστρο, που θα βρείτε σε όλα τα χρωματοπωλεία σε γυαλιστερή ή ματ υφή.

Για ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα:
Στην τεχνική της χαρτοπετσέτας αφαιρούμε τα  δυο φύλλα της χαρτοπετσέτας και κρατάμε μόνο το μοτίβο. Το κόβουμε όσο πιο μικρό γίνεται.
Σε κάθε περίπτωση προσέχουμε να μη δημιουργηθούν ζάρες στο μοτίβο και να εφάπτεται πάνω στην επιφάνεια σαν τυπωμένο.
Σχέδια από κάθε άλλο είδους χαρτιού, εκτός από χαρτοπετσέτα και ρυζόχαρτο, τα βουτάμε για μερικά λεπτά σε νερό και τα στεγνώνουμε ελαφρά με απορροφητικό χαρτί.

Πηγή

DIY Διακόσμηση