Ροφήματα αποτοξίνωσης

Ροφήματα αποτοξίνωσης

Το Πάσχα πέρασε αφήνοντας μας πίσω εξτρά κιλάκια που σίγουρα καμία μας δεν τα χρειάζεται!! Γι’ αυτό τώρα είναι η κατάλληλη περίοδος να αποτοξινωθούμε εύκολα και γρήγορα.

Σας προτείνουμε λοιπόν τα παρακάτω νόστιμα ροφήματα αποτοξίνωσης:

Χυμός Καρότο
Πέραν των βιταμινών C και A, o χυμός καρότου περιέχει καροτίνη που με την αντιοξειδωτική της δράση, επιδιορθώνει τα κουρασμένα κύτταρα. Ταυτόχρονα, ο χυμός καρότου είναι διουρητικός και μειώνει το φούσκωμα από την κατακράτηση υγρών.
Το καλύτερο: ο χυμός από καρότο είναι φτωχός, φτωχότατος σε θερμίδες.

Νερό καρύδας
Στην Αμερική, το νερό καρύδας κυκλοφορεί ευρύτατα στο εμπόριο. Αυτό το ρόφημα είναι γεμάτο φυσικούς ηλεκτρολύτες με φυσικές ισοτονικές ιδιότητες. Ταυτόχρονα, το νερό καρύδας περιέχει περισσότερες βιταμίνες και τη διπλάσια ποσότητα καλίου σε σχέση με τη μπανάνα, το οποίο και παίζει σημαντικό ρόλο στην καλή λειτουργία της καρδιάς, των επιπέδων ινσουλίνης και της λειτουργίας των μυών.

Νερό με λεμόνι
Τα λεμόνια είναι σπουδαία πηγή κιτρικού οξέος, καλίου, μαγνησίου και φωσφόρου. Πίνοντας νερό με φρέσκο χυμό λεμονιού (κρύο ή χλιαρό), το σώμα απαλλάσσεται από τις τοξίνες και η πέψη ευνοείται. Ξεκίνα την ημέρα σου με ένα ποτήρι νερό με λεμόνι!

Πράσινο τσάι
Το τσάι μέντας ή πιπερόριζας αποτελεί ένα φυσικό αντιοξειδωτικό που προστατεύει το σώμα σου από τις ελεύθερες ρίζες. Αυτές είναι άλλωστε η αιτία για την πρόωρη γήρανση του δέρματος. Ταυτόχρονα, το πράσινο τσάι, εφόσον το επιλέξεις, βελτιώνει το μεταβολισμό σου ενώ το τσάι μέντας είναι καλό για την πέψη.

Χυμός ανανά
Ο ανανάς περιέχει πολλές βιταμίνες και ένζυμα, όπως η βρωμελίνη που περιέχει φυσικά αντιφλεγμονώδη βελτιώνοντας την λειτουργία της πέψης. Ταυτόχρονα, ο ανανάς περιέχει θιαμίνη (ένας τύπος βιταμίνης Β) που τονώνει το μεταβολισμό και βοηθά το σώμα να μετατρέψει τους υδατάνθρακες σε ενέργεια κι όχι σε λίπος!

Ομορφιά