ΥΛΙΚΑ: 1 κιλό καρύδια χοντροκομμένα (όχι στο multi) ½ κιλό παξιμάδι ή φρυγανιά τριμμένα 1 κιλό ζάχαρη 3 ποτήρια νερό 1 κιλό κουβερτούρα 1 κουτ. σούπας κανελλογαρύφαλλα 3 κουτ. σούπας κακάο
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά βάζουμε το νερό και προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει, μετά το κακάο, τη φρυγανιά, τα μυρωδικά και τέλος το καρύδι. Αφού γίνουν ένα μείγμα, το αφήνουμε να κρυώσει και μετά το κάνουμε ότι σχήμα θέλουμε τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα, στο ψυγείο να σφίξουν και μετά τα βουτάμε σε λιωμένη κουβερτούρα. (Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπαίν μαρίν και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο) Στη συνέχεια τα βάζουμε στη λαδόκολλα και τα αφήνουμε να στεγνώσουν.
Καλή επιτυχία!!!
Σπιτικές μαρμελάδες και γλυκά κουταλιού by Andriana