Πώς θα ψυχαγωγήσεις το παιδί σου το καλοκαίρι στην Αθήνα;

Πώς θα ψυχαγωγήσεις το παιδί σου το καλοκαίρι στην Αθήνα;

Τα 4 στοιχεία της φύσης θα ανακαλύψουν τα παιδιά 4-8 ετών μέσα από τα εκθέματα του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

Τα σχολεία σε λίγες μέρες κλείνουν και το καλοκαίρι ξεκινά για τα παιδιά, οι καλοκαιρινές διακοπές όμως είναι ακόμα μακριά. Η καθημερινότητα στην πόλη θα γίνει πολύ πιο ενδιαφέρουσα, αν παρακολουθήσουν ένα summer camp από αυτά που έχουν ετοιμάσει για τους μικρούς τους φίλους μουσεία, ιδρύματα και φορείς. • Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο έχει οργανώσει ένα εβδομαδιαίο καλοκαιρινό πρόγραμμα που απευθύνεται σε παιδιά 5-12 ετών και έχει θέμα «Διακοπές διαφορετικές από τις άλλες». Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί από τις 22 Ιουνίου έως τις 17 Ιουλίου και έχει σκοπό να διδάξει στα παιδιά τη διαφορετικότητα αλλά και να τα ταξιδέψει με τη βοήθεια του Κινητού Μουσείου. • Το Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας έχει ετοιμάσει ένα τετραήμερο που ξεκινά στις 16 Ιουνίου κι ένα πενθήμερο που αρχίζει στις 22 Ιουνίου. Και τα δύο έχουν σχεδιαστεί για παιδιά Δημοτικού κι έχουν θέμα «Ανακαλύπτοντας τα μυστικά του φόβου». Τα παιδιά, μέσα από το παιχνίδι, τις κατασκευές, τα εικαστικά, τον χορό και το παραμύθι μαθαίνουν να αναγνωρίζουν και να ξεπερνούν τους φόβους τους. Παίζοντας με τον φόβο αποκτούν χαρά, δύναμη και θάρρος! • Αν τα παιδιά σας είναι 6-11 ετών και γοητεύονται από τις επιστήμες, τότε το summer camp του Μουσείου Πειραμάτων τα περιμένει. Θα πραγματοποιηθεί από τις 15 Ιουνίου μέχρι τις 10 Ιουλίου και μπορεί κανείς να το παρακολουθήσει σε ημερήσια ή εβδομαδιαία βάση. Η Φυσική, η Χημεία, η Βιολογία, η Ρομποτική και η Οικολογία είναι οι επιστήμες που τα παιδιά θα προσεγγίσουν με τη βοήθεια ομαδικών και θεατρικών παιχνιδιών, πειραμάτων, κατασκευών αλλά και εξορμήσεων στη φύση. • Τα 4 στοιχεία της φύσης θα ανακαλύψουν τα παιδιά 4-8 ετών μέσα από τα εκθέματα του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης. Οι 6 Κύκλοι Συναντήσεων θα ξεκινήσουν στις 22 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν στις 31 Ιουλίου. Αρχαίοι τεχνίτες, παντοδύναμοι θεοί, παράξενα πλάσματα, κοσμογυρισμένοι έμποροι, ακόμα και σύγχρονοι καλλιτέχνες θα αφηγούνται καθημερινά τις ιστορίες της γης, του νερού, της φωτιάς και του αέρα.

Αν τα παιδιά σας είναι 6-11 ετών και γοητεύονται από τις επιστήμες, τότε το summer camp του Μουσείου Πειραμάτων τα περιμένει…

• Ένα «Καλοκαίρι στην πόλη» έχει ετοιμάσει ο Ελληνικός Κόσμος για παιδιά 5-12 ετών, με δεκαήμερη διάρκεια και δύο διαφορετικές θεματικές. Το πρώτο δεκαήμερο ξεκινά στις 22 Ιουνίου και το τελευταίο θα ολοκληρωθεί στις 4 Σεπτεμβρίου. Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν κάθε γωνιά αλλά και δραστηριότητα του Ελληνικού Κόσμου παίζοντας, και φέτος αυτό θα το κάνουν βοηθώντας τον πράκτορα 254 να λύσει δύο ανεξιχνίαστα μυστήρια. • «Τους μύθους αν ξυπνήσεις… θησαυρούς θα ανακαλύψεις!». Με αυτό το σύνθημα ξεκινάνε τα καλοκαιρινά εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος «Μιχάλης Κακογιάννης» με τον ευφάνταστο τίτλο «Καλοκαιρινό… Ξύπνημα!». Πρόκειται για τέσσερις εβδομάδες που ξεκινάνε στις 15 Ιουνίου και σκοπό έχουν να συστήσουν στα παιδιά 6-12 ετών τους αρχαίους ελληνικούς μύθους −και όχι μόνο− μέσα από μεγάλη ποικιλία δραστηριοτήτων. Η Αθηνά, η Γαία, ο Ουρανός και ο Ποσειδώνας αποκαλύπτουν τα μυστικά τους. • Για τέσσερις εβδομάδες περιμένει τα παιδιά 5-12 ετών και το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, από τις 15 Ιουνίου έως τις 10 Ιουλίου. Το Μουσείο, σε συνεργασία με τις «Μικρές Ιστορίες», περιμένει τα παιδιά με διαφορετικές θεματικές κάθε εβδομάδα. Παραστατικές Τέχνες, Περιβάλλον, Εικαστικά και Τεχνολογία-Αρχιτεκτονική προσκαλούν τους νεαρούς ενδιαφερόμενους σε ένα περιβάλλον που εξάπτει τη φαντασία. • Το 1ο Φεστιβάλ Παραμυθιού με τίτλο «Κόκκινη Κλωστή Δεμένη» διοργανώνει από τις 6 Ιουνίου έως τις 5 Ιουλίου το Θέατρο Ακαδημία Πλάτωνος (210 4830330) υπό την αιγίδα του ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιείται καθημερινά και θα περιλαμβάνει, εκτός από αφηγήσεις παραμυθιών, παραστάσεις παιδικού θεάτρου, κουκλοθεάτρου, χοροθεάτρου και θεάτρου σκιών, κινηματογραφικές ταινίες, διαδραστικά προγράμματα και παιχνίδια εμπνευσμένα από τα παραμύθια.

Το 1ο Φεστιβάλ Παραμυθιού με τίτλο «Κόκκινη Κλωστή Δεμένη» από τις 6 Ιουνίου έως τις 5 Ιουλίου στο Θέατρο Ακαδημία Πλάτωνος

• Αν, πάλι, τα παιδιά σας αγαπούν την άθληση, τότε ενημερωθείτε για το θερινό αθλητικό και ψυχαγωγικό camp που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων από τις 16 Ιουνίου έως τις 24 Ιουλίου. Το camp θα πραγματοποιηθεί στα αθλητικά κέντρα Γουδή, Ρουφ και Γκράβας και απευθύνεται σε παιδιά 6-12 ετών. Δύο νέα camps θα πραγματοποιηθούν φέτος στις εγκαταστάσεις του 52ου Γυμνασίου-Λυκείου Αθηνών από τις 22 Ιουνίου έως τις 17 Ιουλίου (5-16 ετών) και στις εγκαταστάσεις του Πανελληνίου από τις 16 Ιουνίου έως τις 7 Αυγούστου (4-16 ετών). Η ποικιλία των αθλημάτων είναι πολύ μεγάλη και τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα το άθλημα που αγαπούν αλλά και να διαμορφώσουν τον χαρακτήρα τους μέσα από την ενασχόληση με τον αθλητισμό. • Μια σειρά από εξαιρετικά ενδιαφέροντα καλοκαιρινά εργαστήρια έχει ετοιμάσει η Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών για όλες τις ηλικίες. «Ένας ταξιδιώτης σε παράξενες πόλεις» ονομάζεται το εργαστήριο για παιδιά 5-7 ετών και είναι εμπνευσμένο από την έκθεση «Strange Cities: Athens» που πραγματοποιείται στη Διπλάρειο Σχολή. Το εργαστήριο ξεκινά στις 16 Ιουνίου, όπως και το εργαστήριο κατασκευής κουκλοθεατρικών χαρακτήρων, με αφορμή την έκθεση «Adhocracy» που απευθύνεται σε παιδιά 8-12 ετών. Η Στέγη δεν ξεχνά και τα παιδιά με αυτισμό, τα οποία περιμένει από τις 29 Ιουνίου έως τις 3 Ιουλίου με το εργαστήριο «Η μουσική αγαπάει τον αυτισμό», για παιδιά 5-7 και 8-12 ετών. • Οι έφηβοι είναι δύσκολο κοινό, η Στέγη όμως αναμένεται να τους κερδίσει. Μέρος της έκθεσης «Adhocracy» που φιλοξενείται στη Στέγη είναι το εργαστήριο για εφήβους 12-16 ετών «Σχεδιασμός αφηγηματικών πρωτοτύπων – Design Fiction Prototypes» που θα πραγματοποιηθεί από τις 22 Ιουνίου έως τις 3 Ιουλίου. Οι έφηβοι δημιουργούν το δικό τους φαντασιακό περιβάλλον και σχεδιάζουν τις πιθανές αφηγηματικές εφευρέσεις τους. Στις ίδιες ηλικίες απευθύνονται και οι «Φωτογραφικές Βόλτες» που ξεκινούν στις 6 Ιουλίου και προσκαλούν τους νέους σε μια βόλτα στην παραλία για να φτιάξουν το δικό τους «αναμνηστικό φωτο-ημερολόγιο». Τέλος, μια μεγάλη έκπληξη περιμένει τους νέους 14-17 ετών που ζουν στη Σύρο. Στο νησί, 2-9 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί το κινηματογραφικό εργαστήριο «ΣΙΝΕΜΑΣΚΟΠ με stop στη Σύρο!» από τους σκηνοθέτες Oliwia Twardowska και Κωνσταντίνο Αντωνόπουλο.

Πηγή: http://www.lifo.gr/

Διασκέδαση