Πως να διατηρήσετε το καλοκαιρινό μαύρισμα!

Πως να διατηρήσετε το καλοκαιρινό μαύρισμα!

Υπάρχουν τρόποι να διατηρήσεις το μαύρισμα σου, ακόμα κι αν κάνεις ηλιοθεραπεία μόνο τα Σαββατοκύριακα.
1: Ενυδάτωση
Μια σωστά ενυδατωμένη επιδερμίδα διατηρεί το όμορφο μπρονζέ χρώμα σου περισσότερο. Χρησιμοποίησε ένα ενυδατικό προϊόν, κατάλληλο για το δικό σου τύπο επιδερμίδα, δύο φορές την ημέρα, πρωί και βράδυ.
2: Μην καείς στον ήλιο
Όχι μόνο δεν είναι καλό για την υγεία σου, αλλά μπορεί να καταστρέψει το χρώμα που ήδη έχεις πάρει. Όταν καίγεσαι από τον ήλιο, τα κατεστραμμένα κύτταρα της επιδερμίδας σου, ξεραίνονται και αποβάλλονται πολύ γρηγορότερα από τον οργανισμό. Οπότε, πάντα να χρησιμοποιείς αντηλιακό. Πριν το μπάνιο, αλλά και μετά.
 
3: Σιγά σιγά
Το σταδιακό μαύρισμα, κρατάει πολύ περισσότερες μέρες από το μαύρισμα express. Θεωρητικά, όσο καιρό κάνεις να αποκτήσεις ένα βαθύ όμορφο μαύρισμα, άλλο τόσο καιρό το διατηρείς.

4: Νερό
Όσο περισσότερο τόσο το καλύτερο. Ο οργανισμός για να λάμπει και να λειτουργεί ρολόι χρειάζεται νερό. Έτσι, το δέρμα είναι υγιές, οπότε το χρώμα κρατάει πολύ περισσότερο.

5: Απολέπιση
Όταν προσπαθείς να διατηρήσεις το μαύρισμα σου, η απολέπιση είναι δίκοπο μαχαίρι. Αν την κάνεις πριν, έρχονται στην επιφάνεια τα υγιή κύτταρα, και το μαύρισμα διαρκεί περισσότερο. Ενώ, αν κάνεις μετά, απομακρύνονται όλα τα μαυρισμένα κύτταρα της επιδερμίδας.

6: Προϊόντα After Sun και Tan Extenders
Ένα βασικό προϊόν ενυδάτωσης είναι πολύ καλύτερο από το τίποτα. Όμως, τα προϊόντα που είναι σχεδιασμένα για χρήση μετά την ηλιοθεραπεία τείνουν να έχουν περισσότερα ενυδατικά στοιχεία. Ενώ, μια λοσιόν που επιμηκύνει το μαύρισμα, tan extender, έχει στη σύσταση της συστατικά για να διατηρείται η ηλιοκαμένη λάμψη.

7: Όχι αποτρίχωση
Είναι πολύ καλύτερο να κάνεις όλη την ιεροτελεστία της αποτρίχωσης πριν πας για ηλιοθεραπεία. Αν ως αποτριχωτική μέθοδο επιλέγεις το ξυράφι, είναι καλύτερο να προτιμήσεις μια γυναικεία αποτριχωτική μηχανή, η οποία δεν αφαιρεί τόσα κύτταρα από την επιφάνεια του δέρματος, και άρα το μαύρισμα σου κρατάει περισσότερο.
 
Γιατί είμαστε μαμάδες αλλά πάνω απ’ολα είμαστε γυναίκες!!!!

Tης αισθητικού: Maria Diamantopoulou
Ομάδα στo facebook
Ομορφιά