ΥΛΙΚΑ
500 γρ. πένες
400 γρ. κοτόπουλο στήθος
1 μερίδα “Σπιτικό” ζωμό κότας Knorr
500 ml κρέμα γάλακτος
200 ml γάλα
3 αυγά
200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
400 γρ. διάφορα κίτρινα τυριά τριμμένα
100 γρ. γαλοπούλα καπνιστή κομμένη σε κομματάκια
2 κ.σ. Φυτίνη με βούτυρο
Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1Αρχικά, βράσε το κοτόπουλο σε μια μικρή κατσαρόλα μαζί με τον σπιτικό ζωμό κότας. Όταν γίνει αυτό, άσε το να κρυώσει και στη συνέχεια ξεψάχνισέ το και κάνε το τρίμματα.
2Στη συνέχεια, βάλε σε μια κατσαρόλα με νερό τις πένες και βράσε τις.
3Πάρε τώρα ένα μέτριο ταψί, άλειψέ το με τη Φυτίνη
και ρίξε μέσα τις βρασμένες πένες μαζί με τα κομμάτια κοτόπουλου και την καπνιστή γαλοπούλα.
4Βάλε τώρα σε μια λεκάνη την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τα αυγά και το αλατοπίπερο και χτύπα τα με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
5Όταν γίνει αυτό, άρχισε να ρίχνεις λίγο αλεύρι μέχρι να γίνει γίνει η κρέμα παχιά.
6Τέλος, ρίξε την κρέμα πάνω από τις πένες και τρίψε από πάνω τα τυριά.
7Είμαστε σχεδόν έτοιμοι. Βάλε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήσε στους 180ο C για 20-25 λεπτά μέχρι να δέσει η κρέμα και τα τυριά να γίνουν κρούστα. Τώρα μπορείς να απολαύσεις το γρήγορο κοτόπουλο γκρατινέ.
Καλή όρεξη!
Πηγή: www.cookoo.gr