ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ ΤΗΣ ΤΑΡΤΑΣ:

ΓΙΑ 1 ΤΑΡΤΙΕΡΑ 27 ΕΚ.

 

    • 325 γρ. αλεύρι
    • 175 γρ. βούτυρο, σε μικρά κομμάτια
    • 1 αυγό
    • 30 γρ. νερό κρύο
    • 3 γρ. αλάτι
    • 3 γρ. ζάχαρη

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:

  • 4 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε χοντρές φέτες
  • 250 γρ. λουκάνικα χωριατικά με πράσο
  • 100 γρ. φέτα
  • 150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 50 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 50 ml. ξύδι
  • Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Στον κάδο του μίξερ με το φτερό αναμιγνύουμε το αλεύρι, το βούτυρο, το αλάτι και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το αυγό και το νερό και χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιογενής ζύμη. Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για μία ώρα προτού τη χρησιμοποιήσουμε. Βάζουμε τη ζύμη μέσα στην ταρτιέρα και την ανοίγουμε με τα δαχτυλά μας. Την ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.
Σε τηγάνι που έχει κάψει προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το λουκάνικο που έχουμε κόψει σε φέτες. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.
Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το ξύδι και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν χρώμα τα κρεμμύδια. Αφαιρούμε από την φωτιά το τηγάνι και αφήνουμε για 5 λεπτά να κρυώσει. Προσθέτουμε τη φέτα και ανακατεύουμε. Όταν βγει η τάρτα προσθέτουμε τη γέμιση και από επάνω προσθέτουμε τη γραβιέρα. Ψήνουμε στο φούρνο για 25 – 30 λεπτά.
20/03/2014
Πηγή: www.magirevoikonomika.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.