Πρόταση σινεμά: Coco

Πρόταση σινεμά: Coco

Λόγω μιας παλιάς, «αμαρτωλής» ιστορίας, εδώ και γενιές η οικογένεια του μικρού Μιγκέλ απαγορεύει κάθε ενασχόληση των μελών της με τη μουσική. Εκείνος όμως θέλει να γίνει κιθαρίστας, πάθος το οποίο θα τον οδηγήσει στη Χώρα των Προγόνων και θα τον βάλει σε θανάσιμους μπελάδες.

Σκηνοθετημένο από τον Lee Unkrich (” Toy Story 3 “) και τον παλαίμαχο animator της Pixar Adrian Molina, η “Coco” συνδυάζει  έντονα τη μεξικανική λαογραφία με τα παραδοσιακά σχέδια, έχει πιασάρικη μουσική, περίπλοκο αλλά κατανοητό plot, με κομμάτια εγχώριας κωμωδίας και σάτιρας… η αλλιώς “ένα γράμμα αγάπης προς το Μεξικό”.

Η οικογένεια και η κληρονομιά όπως εκφράζεται από την αφήγηση και το τραγούδι, είναι η βαθύτερη έννοια της “Coco”. Ένα από τα πιο συναρπαστικά στοιχεία για την ταινία είναι ο τρόπος με τον οποίο χτίζει την πλοκή γύρω από μέλη της οικογένειας του Miguel. Ο τίτλος της ταινίας …είναι η γιαγιά του ηρωά μας (Renee Victor), η οποία τραυματίστηκε από την εξαφάνιση του μπαμπά της Hector. Στο γήρας της, έχει γίνει μια σχεδόν σιωπηλή παρουσία, καθισμένη στη γωνία και κοιτάζοντας μπροστά, σαν υπνωτισμένη από μια γλυκιά, παλιά ταινία που συνεχώς ξεδιπλώνεται στο μυαλό της.

Mια ωραία πρόταση για έξοδο με τα παιδιά σας τις γιορτές. Παίζετε σ’ όλα τα σινεμά.

Διασκέδαση