Ο Κωνσταντίνος και ο Δημήτρης μου είναι μικροί Υπερήρωες όπως και τα δικά σας παιδιά

Ο Κωνσταντίνος και ο Δημήτρης μου είναι μικροί Υπερήρωες όπως και τα δικά σας παιδιά

Η σειρά παραμυθιών “Υπερήρωες” των Εκδόσεων Κέδρος απευθύνεται σε παιδιά 3 έως 6 ετών και με πρωταγωνιστές τον Έκτορα και τη Χλόη, μιλούν με χιούμορ, τρυφερότητα και φαντασία για τις ανησυχίες, τους φόβους και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα παιδιά σ’ αυτή την ηλικία.

Αγαπητοί γονείς είστε κι εσείς ΥΠΕΡΗΡΩΕΣ. Η συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών σας είναι μια πολύ δύσκολη δουλειά, και βρίσκεται κυρίως στα χέρια σας.

Αν το παιδί νιώθει πως είναι υπερήρωας, όλα φαντάζουν στα μάτια του ευκολότερα!
Ο Κωνσταντίνος και ο Δημήτρης μου εντυπωσιάστηκαν από την όμορφη εικονογράφιση και τους αστείους διαλόγους.

Όμορφα παραμύθια για να απασχολήσουν δημιουργικά τα παιδιά σας για αρκετές ώρες και να τα βοηθήσουν να ξεπεράσουν φόβους, άγχη και αγωνίες.

Στο ΟI ΥΠΕΡΗΡΩΕΣ ΝΙΩΘΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΜΟΝΑΞΙΑ γίνεται λόγος για τον ερχομό ενός νέου παιδιού στην οικογένεια. Ο ήρωας της ιστορίας, ο Έκτορας, δε βλέπει με καλό μάτι τη μικρή του αδελφή, τη Χλόη, που συνεχώς κλαίει και κατουριέται πάνω της, ενώ εκείνος πρέπει να μην κάνει καθόλου φασαρία και να την ανέχεται ακόμη κι όταν αυτή καταστρέφει τα πράγματά του. Η σχέση του Έκτορα με τη Χλόη αρχίζει να αλλάζει όταν εκείνος αναλαμβάνει το ρόλο του μεγάλου αδελφού, συνειδητοποιεί πόσα πράγματα μπορεί να της μάθει, και ακόμη πως η Χλόη χρειάζεται την προστασία του και πως μπορεί να είναι η βοηθός… ή μάλλον η υπερβοηθός του, αλλά και πολύτιμη παρέα όταν εκείνος νιώθει μοναξιά.

Στο ΟΙ ΥΠΕΡΗΡΩΕΣ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΑ ΤΕΡΑΤΑΚΙΑ ΤΟΥΣ βασικό θέμα είναι ο φόβος για το σκοτάδι, που νιώθουν όλα σχεδόν τα παιδιά. Αν όμως αντί να φοβούνται τα τερατάκια που πιστεύουν πως ζουν στο σκοτάδι, τα παιδιά-υπερήρωες αναλάμβαναν να τα επιτηρούν ώστε να μην ενοχλούν τους άλλους; Χάρη σε αυτή την ανατροπή, τα παιδιά θα αντιληφθούν πως και αυτός ο φόβος μπορεί να ξεπεραστεί. Ο Έκτορας, μάλιστα, όσο κι αν δυσκολεύεται να το παραδεχτεί, φοβάται λίγο όταν είναι μόνος του και χρειάζεται οπωσδήποτε τη συμπαράσταση και τη βοήθεια της Χλόης, για να… δαμάσει τα τερατάκια του!

Στο ΟΙ ΥΠΕΡΗΡΩΕΣ ΔΕ ΣΤΡΩΝΟΥΝ ΠΟΤΕ ΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΤΟΥΣ ο Έκτορας αρνείται να κάνει κάποιες βασικές δουλειές, επικαλούμενος τις πολλές και ποικίλες άλλες υποχρεώσεις που έχει ως υπερήρωας. Αναθέτει στη Χλόη να τακτοποιεί το δωμάτιο και τα παιχνίδια, οπότε καταλαβαίνει πως δεν έχει πια δικαιολογία. Σε μια πρώτη ανάγνωση, ίσως κάποιος σκεφτεί πως ο Έκτορας εκμεταλλεύεται τη μικρή του αδελφή, όμως στην ουσία είναι και αυτό ένα στάδιο της συνύπαρξης και της μαθητείας, με το οποίο έρχονται αντιμέτωπα τα παιδιά. Η Χλόη νιώθει περήφανη ως υπερβοηθός, και μέχρι το τέλος της ιστορίας τα δύο παιδιά βρίσκονται πια σε ισότιμη βάση, έχοντας αποκτήσει και τα δύο μια καλή συνήθεια: να τακτοποιούν το δωμάτιό τους και να στρώνουν το κρεβάτι τους!

Στο ΟI ΥΠΕΡΗΡΩΕΣ ΔΕ ΦΟΡΑΝΕ ΠΙΠΙΛΑ ο Έκτορας και η Χλόη κάνουν ένα σωρό πράγματα μαζί. Όμως η πιπίλα της Χλόης αποτελεί μεγάλο εμπόδιο: όχι μόνο τη μασουλάει συνεχώς κάνοντας έναν ενοχλητικό θόρυβο, αλλά δε συγκεντρώνεται και στα καθήκοντά της! Ο Έκτορας, ως μεγάλος αδελφός, καταστρώνει ένα έξυπνο σχέδιο για να πείσει τη Χλόη να παρατήσει την πιπίλα. Μα και η Χλόη είναι πια έτοιμη γι’ αυτό το μεγάλο βήμα, και ανταποκρίνεται άμεσα. Η ιστορία αναδεικνύει τη θετική αλληλεπίδραση ανάμεσα στα αδέλφια, αφού και ο Έκτορας νιώθει σημαντικός, και η Χλόη εγκαταλείπει μια κακή συνήθεια αξιοποιώντας τη συναισθηματική νοημοσύνη της.
Στόχος των βιβλίων είναι η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης. Διαβάστε τα μαζί με τα παιδιά σας, αφήστε τα να χαζέψουν τις εικόνες, ζητήστε τους να σχολιάσουν τις ιστορίες, επεκτείνετε το παιχνίδι με τους υπερήρωες και έξω από το βιβλίο.
Γιατί κάθε παιδί είναι ένας μικρός υπερήρωας!
Κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Κέδρος και μπορείτε να τα αγοράσετε σε όλα τα βιβλιοπωλεία και εδώ.

 

Οι προτάσεις μας