Βασική συνταγή για μπισκότα της Ανδριάνας

Βασική συνταγή για μπισκότα της Ανδριάνας

Υλικά:

3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό ή 2 μικρά (σε θερμοκρασία δωματίου)
1 κούπα μαργαρίνη (μαλακωμένη)
μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
1 σωληνάριο βανίλιας

Εκτέλεση:

  1. Χτυπάω το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει πολύ.
  2. Κοσκινίζω το αλεύρι με το baking powder
  3. Προσθέτω το αυγό, μόλις αναμειχθεί καλά, προσθέτω το αλάτι και το άρωμα.
  4. Ρίχνω το αλεύρι κουταλιά-κουταλιά στο μείγμα και ανακατεύω. 5. Βάζω στο ψυγείο την ζύμη για 1 ώρα σκεπασμένη με μεμβράνη.
  5. Ανοίγω σε φύλλο περίπου μισό εκατοστό πάχος.
  6. Κόβω με κούπ – πάτ της επιλογής μου.
  7. Μεταφέρω σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
  8. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-175 βαθμούς για 15′ περίπου, εξαρτάται από το πάχος του μπισκότου και το μέγεθος καθώς και αν θα ψήσουμε στον αέρα.

Όταν κρυώσουν μπορούμε να τα στολίσουμε με ζαχαρόπαστα ή γλάσο και πολύχρωμη τρούφα, εγώ εδώ τα ένωσα ανά δυο με μερέντα ή μαρμελάδα από τις
Σπιτικές μαρμελάδες και γλυκά κουταλιού by Andriana.

Καλή επιτυχία και απόλαυση!!

Σπιτικές μαρμελάδες και γλυκά κουταλιού by Andriana

Ζαχαροπλαστική