Υλικά:
2 χωριάτικα λουκάνικα κομμένα σε ροδέλες
1 κόκκινη και 2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε μέγεθος σπιρτόκουτου
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 ώριμες ντομάτες τριμμένες στο τρίφτη και 1 επιπλέον ψιλοκομμένη σε κυβάκια
1 σκελίδα σκόρδου τριμμένη
1/2 ποτήρι νερού κρασί άσπρο
Αλάτι – πιπέρι Λίγη ζάχαρη
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Σ’ ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και σωτάρουμε τις πιπεριές. Τις αφαιρούμε από το τηγάνι και σωτάρουμε τα λουκάνικα όταν πάρουν χρώμα τα αφαιρούμε και αυτά. Σωτάρουμε το κρεμμύδι έπειτα προσθέτουμε και το σκόρδο και ρίχνουμε ξανά μέσα τις πιπεριές και τα λουκάνικα. Ανακατεύουμε 1′ με 2′ και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τις ντομάτες, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και αφήνουμε να πάρει γερή βράση. Αλατοπιπερώνουμε προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό για να μην κόψουμε την βράση του. Χαμηλώνουμε τη φωτιά μας και μαγειρεύουμε μέχρι να αποκτήσουμε την πυκνότητα που θέλει η σάλτσα του φαγητού μας. Προς το τέλος αν θέλετε, κάτι που αγαπώ σε αυτό το φαγητό, ρίχνω τριμμένη φέτα αφού σβήσω το μάτι της κουζίνας και αφήνουμε εκεί 4 λεπτάκια μέχρι να λιώσει ελαφρά η φετούλα μας.
Καλή σας επιτυχία και Καλή απόλαυση!
της Χρυσάνθης Γρίβα