Κρέπα γλυκιά και αλμυρή της Χρυσάνθης

Κρέπα γλυκιά και αλμυρή της Χρυσάνθης

Υλικά για 6 κρέπες

1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα φρέσκο γάλα 1 αυγό
Μερέντα
1/2 κ.γ. αλατι Μια πρέζα ζάχαρη
Μπισκότα πτι- μπερ

Σ ένα μεγάλο μπώλ ρίχνουμε τα στεγνά υλικά και τα ανακατεύουμε με το σύρμα. Ρίχνουμε και το γάλα με το αυγό και ανακατεύουμε καλά.

Παίρνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι το βάζουμε στη φωτιά και όταν ζεσταθεί ρίχνουμε μισό κουταλάκι του γλυκού μαργαρίνη ή λάδι και 3/4 μιας κουτάλας από το μείγμα της κρέπας. Αμέσως σηκώνουμε το τηγάνι από την εστία και το γυρνάμε γύρω γύρω να πάει παντού στο πάτο το τηγανιού και να σχηματιστεί η κρέπα μας. Όταν πάρει χρυσαφένιο χρώμα από την κάτω πλευρά την γυρνάμε από την άλλη. Παίρνουμε μια κουταλιά γεμάτη μερέντα και τη βάζουμε στο μισό ημικύκλιο της κρέπας στο τηγάνι, παίρνουμε και δύο μπισκότα και τα θρυμματίζουμε πάνω από την μερέντα.

Διπλώνουμε σκεπάζοντας την κρέπα μας γυρίζοντας την υπόλοιπη μισή κρέπα που δεν έχουμε βάλει καθόλου υλικό. Γυρνάμε το πάνω κάτω.

Διπλώνουμε άλλη μια φορά την κρέπα μας. Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα υλικά μας.

Μπορούμε να κάνουμε και αλμυρές κρέπες βάζοντας πάριζα και τυρί κίτρινο σε φέτες.

Καλή σας επιτυχία και Καλή απόλαυση!

της Χρυσάνθης Γρίβα

Ζαχαροπλαστική Μαγειρική