Υλικά:
150 γρ ταλαγάνι
Αλεύρι ΓΟΧ για πανάρισμα
2 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο σουσάμι για πασπάλισμα
Λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Κόβουμε το ταλαγάνι απαλά με το μαχαίρι σε ροδέλες ή και σε τετράγωνα (ανάλογα με το σχήμα του, θέλει λίγο προσοχή στο κόψιμο γιατί κάποιες φορές έχει την τάση να κόβεται στη μέση). Τοποθετούμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Πανάρουμε ελαφρώς το τυρί μας σε αλεύρι και τηγανίζουμε μέχρι να πάρει μία ωραία κρούστα. Αφαιρούμε από το τηγάνι και τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για λίγο, να στραγγίξουν τυχόν λάδια από το τηγάνισμα. Τοποθετούμε σε ένα πιάτο, περιχύνουμε με αρωματικό μέλι, πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι και σερβίρουμε. Προσωπικά το λατρεύω και πιστέψτε με θα το αγαπήσετε και εσείς πολύ. Εύκολο, γρήγορο και κυρίως πεντανόστιμο.
Στα μέρη μου το λέμε σφέλα, είναι ένα μαστιχωτό τυρί ελαφρώς αλμυρό. Δοκιμάστε το.
Καλή σας απόλαυση.
Σας φιλώ Nadia Markopoulou.
Όλες τις υπέροχες συνταγές της Νάντιας θα τις βρείτε στο blog της:
Spoon ‘n Love
www.spoonlove.gr