Για σήμερα σας έχω μία υπέροχη αγαπημένη συνταγή για κριθαρότο λαχανικών.
Πάρτε χαρτί και μολύβι (σας έχω και μυστικό συστατικό)
Υλικά για 4 άτομα
1 πακέτο κριθαράκι χονδρό
2 κολοκύθια στρογγυλά Σαντορίνης κομμένα σε κύβους
1 καρότο κομμένο σε κύβους
1/2 μάνγκο (το μυστικό μου)
6-7 ντοματίνια κομμένα στη μέση
λίγο σχοινόπρασσο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
1/2 ματσάκι μαϊντανό
λίγο κρόκο Κοζάνης
αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα βράζω νερό,αλατίζω λίγο και προσθέτω το κριθαράκι μου μαζί με τον κρόκο Κοζάνης.Μαγειρεύω σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου,βγάζοντας το από τη φωτιά 2-3 λεπτά νωρίτερα απ ότι γράφει.Στραγγίζω και αφήνω στην άκρη.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτω παρθένο ελαιόλαδο και ρίχνω όλα τα λαχανικά μου (εκτός από το μάνγκο και το μαιντανό).Τα σωτάρω για λίγο μέχρι να μαραθούν ελαφρώς (δεν θέλω να μαγειρευτούν πολύ).Στη συνέχεια προσθέτω το κριθαράκι μου,αλατοπιπερώνω και προσθέτω το μάνγκο και τον ψιλοκομμένο μαιντανό.
Σερβίρω….. πιστέψτε με είναι εξαιρετικό!!!!!!!!!
Και μην πείτε το μυστικό,δίνει άλλη νότα στο κριθαρώτο σας.
Καλή σας απόλαυση!!
Σας φιλώ Nadia Markopoulou.
Όλες τις υπέροχες συνταγές της Νάντιας θα τις βρείτε στο blog της:
Spoon ‘n Love.