Μαμαδίστικος χαλβάς με φράουλες

Μαμαδίστικος χαλβάς με φράουλες

Είμαι πολύ συγκινημένη γιατί μιας και η εποχή της φράουλας έρχεται ….. σας έχω μία συνταγή για έναν υπέροχο λιβανέζικο χαλβά (που μοιράστηκε τη συνταγή μία φίλη που αγαπώ πολύ πολύ).
Ένα γλυκό,ιδιαίτερο,πανεύκολο, πολύ δροσιστικό……δικό σας.

Υλικά:
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
Σιμιγδάλι χονδρό (μετρημένο στο κουτί από το ζαχαρούχο, χρησιμοποιούμε το ζαχαρούχο για μονάδα μέτρησης)
4 κουτιά (από το ζαχαρούχο) νερό
100 γραμμάρια ωμά καθαρισμένα και ψιλοκομμένα αμύγδαλα
1 λοβό βανίλιας

Εκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνω ελαφρώς το γάλα με το σιμιγδάλι.Προσθέτω το νερό και ανακατεύω ελαφρώς μέχρι να απορροφήσει το νερό και να γίνει ένα μείγμα ελαφρώς σφιχτό.Προσθέτω τα αμύγδαλα και τη βανίλια και τοποθετώ σε φόρμα στο ψυγείο για 4-5 ώρες.
Αυτή είναι η αυθεντική συνταγή του Λιβανέζικου γλυκού με προσθήκη κρέμας ζαχαροπλαστικής και κομματιών φρέσκιας φράουλας.

Η δική μου διαφοροποίηση σε αυτή τη συνταγή είναι ότι έβαλα μέσα στο χαλβά 200 γραμμάρια φράουλες ψιλοκομμένες.

Καλή επιτυχία και Καλή απόλαυση.

Σας φιλώ Nadina Markopoulou
Όλες τις υπέροχες συνταγές της Nadina θα τις βρείτε και στο blog της: www.spoonlove.gr

Ζαχαροπλαστική