Ρυζόγαλο της Ανδριάνας

Ρυζόγαλο της Ανδριάνας

Υλικά:
1 λίτρο γάλα
2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
1/2 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα πλυμένο
4 κουταλιές της σούπας γεμάτες κόρν-φλάουρ ή 1 φακελλάκι Άνθος αραβοσίτου κρέμα αυτή που τη βράζουμε, όχι στιγμής!
3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη 1 ξύλο κανέλας
κανέλα για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Διαδικασία:
Σε 2 φλιτζάνια νερό που βράζει ρίχνουμε το πλυμένο ρύζι, το ξύλο κανέλας και χαμηλώνουμε τη φωτιά να σιγοβράσει, ώσπου να μαλακώσει και να πιει το νερό. Από το γάλα του 1l κρατάμε ένα μπολάκι κρύο γάλα όπου λιώνουμε το κόρν-φλάουρ. Αφού βράσει το ρύζι, αφαιρούμε την κανέλα, ρίχνουμε τη ζάχαρη και κατόπιν το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς γιατί κολλάει και όταν πάρει να βράσει προσθέτουμε το λιωμένο κορν-φλάουρ που είχαμε κρατήσει. Όταν πήξει κατεβάζουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε σε μπολάκια. Αφού κρυώσουν τα μεταφέρουμε στο ψυγείο και όταν σερβίρουμε προσθέτουμε κανέλα, αν θέλουμε.

Καλή επιτυχία και απόλαυση!

Σπιτικές μαρμελάδες και γλυκά κουταλιού by Andriana

Ζαχαροπλαστική