Υλικά:
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό ή 2 μικρά (σε θερμοκρασία δωματίου)
1 κούπα μαργαρίνη (μαλακωμένη)
μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
1 σωληνάριο βανίλιας
Εκτέλεση:
- Χτυπάω το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει πολύ.
- Κοσκινίζω το αλεύρι με το baking powder
- Προσθέτω το αυγό, μόλις αναμειχθεί καλά, προσθέτω το αλάτι και το άρωμα.
- Ρίχνω το αλεύρι κουταλιά-κουταλιά στο μείγμα και ανακατεύω. 5. Βάζω στο ψυγείο την ζύμη για 1 ώρα σκεπασμένη με μεμβράνη.
- Ανοίγω σε φύλλο περίπου μισό εκατοστό πάχος.
- Κόβω με κούπ – πάτ της επιλογής μου.
- Μεταφέρω σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-175 βαθμούς για 15′ περίπου, εξαρτάται από το πάχος του μπισκότου και το μέγεθος καθώς και αν θα ψήσουμε στον αέρα.
Όταν κρυώσουν μπορούμε να τα στολίσουμε με ζαχαρόπαστα ή γλάσο και πολύχρωμη τρούφα, εγώ εδώ τα ένωσα ανά δυο με μερέντα ή μαρμελάδα από τις
Σπιτικές μαρμελάδες και γλυκά κουταλιού by Andriana.
Καλή επιτυχία και απόλαυση!!
Σπιτικές μαρμελάδες και γλυκά κουταλιού by Andriana