Υλικά:
1 / 2 κούπα ροδόνερο ή ανθόνερο (130 ml)
1 / 2 κουτ. γλυκού βόρακα
1 κ.γ. βούτυρο κακάο
4 κουτ. σούπας καροτέλαιο ή σιτέλαιο ή λάδι καρύδας ή jojoba ή μείγμα αυτών
1 / 2 κουτ. σούπας τριμμένο κερί μέλισσας
2 κουτ. σούπας σκόνη λεκιθίνης
5 κάψουλες βιταμίνης Ε
15 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντα ή σανταλόξυλο
Εκτέλεση:
Βάλτε σε μπεν μαρί και χαμηλή θερμοκρασία:
Σε ένα πυρίμαχο σκεύος προσθέστε το ροδόνερο με το βόρακα ανακατεύοντας, ώστε να λιώσει ο βόρακας.
Σε ένα δεύτερο σκεύος προσθέστε το κερί, το βούτυρο κακάο και το λάδι, ώσπου να λιώσει το κερί και το βούτυρο.
Αποσύρετε και τα δύο σκεύη από το μπεν μαρί και αφήστε τα να γίνουν χλιαρά.
Μουσκέψτε τις βιταμίνες για 1-2 λεπτά σε νερό ώστε να μπορέσετε να τις τρυπήσετε εύκολα με ένα αιχμηρό αντικείμενο.
Χτυπήστε ελαφρώς με το σύρμα των αβγών ή με το μίξερ το μείγμα λαδιού – κεριού – βουτύρου και προσθέστε τη λεκιθίνη.
Ρίξτε στο παραπάνω μείγμα το ροδόνερο με το διαλυμένο βόρακα ανακατεύοντας συνεχώς ώσπου να δημιουργηθεί ένας παχύρευστος χυλός.
Τέλος προσθέστε τις βιταμίνες και το αιθέριο έλαιο, ανακινώντας ελαφρά.
Βάλτε την επιθυμητή ποσότητα του γαλακτώματος σε ένα μπουκάλι (το παλιό μπουκάλι του γαλακτώματος σας κάνει μια χαρά) και το υπόλοιπο φυλάξτε το στο ψυγείο.
Διατηρείται ως 3-4 μήνες. Ανακινείτε πριν κάθε χρήση.
της Beauty editor Μελίτας Κικκινίδη (Melita Kikkinidi)