Υλικά για περίπου 25-30 muffins:
1,5 ποτήρια νερό
1 ποτήρι ζάχαρη
3/4 ποτηριού ελαιόλαδο
4 ποτήρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γλ. μπαχαρικά (κανελλογαρύφαλλα)
Ξύσμα πορτοκαλιού
1 ποτήρι σταφίδα μαύρη, 1/2 ποτήρι καρυδόψιχα
Αλάτι
Εκτέλεση:
Βάζουμε στο νερό τις σταφίδες να μουλιάσουν έως ότου μετρήσουμε τα υλικά. Στραγγίζουμε τη σταφίδα και κρατάμε το νερό. Χτυπάμε τη ζάχαρη με το λάδι και προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το νερό, σιγά-σιγά το αλεύρι και το αλάτι. Τέλος, τη σταφίδα, το ξύσμα και τα καρύδια ανακατεύουμε ελαφρά. Αδειάζουμε σε χαρτάκια, τοποθετούμε στις θήκες των muffins και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (180° C) για 30-40 λεπτά της ώρας.
Καλή επιτυχία και βοήθειά μας!
Σπιτικές μαρμελάδες και γλυκά κουταλιού by Andriana