Μπουγάτσα εύκολη (μια συνταγή από την κ.Ελένη από την Πάτρα, που αγαπώ πολύ).
Υλικά:
1 πακέτο φύλλο κρούστας (500γρ.)
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
2 κουτιά από το ζαχαρούχο νερό (το χρησιμοποιούμε για μεζούρα)
250γρ. βούτυρο
Κανέλα, ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
Σ ένα ταψί, παίρνουμε ένα-ένα τα φύλλα και τα τσαλακώνουμε και τα στρώνουμε το ένα δίπλα στο άλλο. Περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο και ψήνουμε για 30′. Εν τω μεταξύ αραιώνουμε σ ένα μπωλ το ζαχαρούχο με το νερό και το ρίχνουμε στα ψημένα φύλλα. Βάζουμε το ταψί πάλι στο φούρνο και ψήνουμε άλλα 20′ ή μέχρι να ψηθεί καλά η μπουγάτσα μας. Πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα
Μια συνταγή της κ. Ελένης από Πάτρα στις τριήμερες διακοπές μου μια συνταγή που μου άρεσε πάρα πολύ! Μου την έδωσε χωρίς δισταγμό και μου στόλισε και το πιάτο για να το φωτογραφίσουμε!
της Χρυσάνθης Γρίβα