Συνταγή για κρέπες γλυκιές (10 μικρές ή 5 μεγάλες, αναλόγως το τηγάνι)
Υλικά:
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 και 1/4 φλιτζανιού γάλα
1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο (ή μαργαρίνη)
1 κ. σ. ζάχαρη 1/2 κ.γλ. αλάτι
βούτυρο ή μαργαρίνη για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ τα αβγά, το γάλα, τη ζάχαρη, το αλάτι και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και το αλεύρι. Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε 1 κ.σ. βούτυρο και όταν λιώσει βάζουμε με μια κουτάλα της σούπας από το μείγμα μας. Γυρίζουμε το τηγάνι για να πάει παντού το μείγμα όπως για την ομελέτα, περιμένουμε λίγο και με μια σπάτουλα γυρίζουμε. Οι πιο έμπειροι πετάξτε την κρέμα στον αέρα.. ψήνουμε και από την άλλη και βάζουμε σε πιάτο. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα μας. Αφού κρυώσουν λίγο γαρνίρουμε με μερέντα και φέτες μπανάνας ή τριμμένο μπισκότο και γαρνίρουμε με σιρόπι σοκολάτας. Καλή επιτυχία και απόλαυση!!
Καλή επιτυχία και απόλαυση!!
Σπιτικές μαρμελάδες και γλυκά κουταλιού by Andriana