Υλικά:
500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
325 ml νερό χλιαρό
1 κ.γ. αλάτι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά (7γρ)
1 κ.γ ζάχαρη
Πάριζα κομμένη σε φέτες τοστ
Τυρί κίτρινο τριμμένο
1 κ.σούπας πελτέ
Ελαιόλαδο
Ρίγανη
Φρέσκια ντομάτα σε λεπτές φέτες
Λίγο ξύδι
Εκτέλεση:
Βάζουμε σ’ ένα μεγάλο μπωλ το αλεύρι με το αλάτι, ανακατεύουμε και κάνουμε ένα άνοιγμα στη μέση. Ρίχνουμε στο κέντρο το χλιαρό νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη ανακατεύουμε να διαλυθούν. Αφήνουμε δέκα λεπτά. Ζυμώνουμε για 10′ διπλώνοντας και τραβώντας την ζύμη μας κάθε φορά. Χωρίζουμε την ζύμη μας σε 4 μπάλες και την αφήνουμε για 30′ έως και 2 ώρες να φουσκώσει σε αλευρωμένη επιφάνεια και την σκεπάζουμε με μια πετσέτα. Σ ένα μπωλάκι διαλύουμε με λίγο νερό τον πελτέ προσθέτουμε ελαιόλαδο, αλάτι, λίγο ξύδι και λίγη ρίγανη. Παίρνουμε την κάθε μπάλα και την ανοίγουμε με τα χέρια μας και την τοποθετούμε σ ένα μεγάλο ταψί που το έχουμε γυρίσει ανάποδα και το έχουμε πασπαλίσει με αλεύρι, βάζουμε λίγη από τη σάλτσα μας, πόριζα, τριμμένο τυρί και ντομάτα σε φέτες. Αν θέλουμε βάζουμε και πιπεριές κόκκινες και μανιτάρια κομμένα σε φέτες. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °(για 7-10′ την κάθε πίτσα). Με αυτά τα υλικά βγάζουμε 4 πίτσες.
Καλή σας επιτυχία και Καλή απόλαυση!
της Χρυσάνθης Γρίβα