Γαλακτοφέτες (μια συνταγή από την Ιταλία) (γίνονται ακριβώς σαν τις Kinder)
Συστατικά:Για το παντεσπάνι: 150 γρ. αλεύρι (1 φλιτζάνι και 2 κουταλιές της σούπας) 6 κουταλιές ζάχαρη 4 αυγά
70 γρ. βούτυρο ή λάδι 3 κουταλιές σκόνη κακάο (πικρό) 1 φακελάκι βανίλια 1 φακελάκι baking Για την κρέμα: τρίμμα ενός λεμονιού 3 κουταλιές μέλι 1 φακελάκι βανίλια 500 γρ. κρέμα γάλακτος
Οδηγίες1. Ξεκινάμε με το παντεσπάνι. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη (3-5λεπτά), μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέτουμε το αλεύρι και τη βανίλια. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και προσθέτουμε το κακάο και το βούτυρο. Τα χτυπάμε για λίγο και προσθέτουμε και το baking. Βάζουμε το μείγμα σε αλευρωμένο ταψί ή ταψί με λαδόκολλα και το ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά στους 180 (έχουμε το νου μας, γιατί οι Ιταλοί χρησιμοποιούν φυσικό αέριο και ίσως διαφέρουν λίγο οι χρόνοι ψησίματος). Αφού το παντεσπάνι ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει, ενώ συγχρόνως φτιάχνουμε την κρέμα. 2. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος προσθέτοντας το μέλι και την βανίλια. Τέλος, προσθέτουμε και το τρίμμα λεμονιού. 3. Όταν κρυώσει καλά το παντεσπάνι το κόβουμε στην μέση και απλώνουμε στο μισό την κρέμα. Βάζουμε από πάνω το άλλο κομμάτι παντεσπάνι, καλύπτουμε και τα κενά στο πλάι με κρεμούλα και έτοιμο το γλυκάκι μας. 4. Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Καλή επιτυχία!!
Σπιτικές μαρμελάδες και γλυκά κουταλιού by Andriana