Υλικά:
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κούπες βρώμη
1 κ.γλυκού μπέικιν πάουντερ
λίγο αλάτι
2 αβγά
1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο ή μαργαρίνη (να είναι εκτός ψυγείου)
2 φλυτζάνια καστανή ζάχαρη
1 φλιτζάνι τσαγιού φυστικοβούτυρο
1 πλάκα κουβερτούρα των 250 γρ.
Διαδικασία:
Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη να αφρατέψουν και μετά προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο. Στη συνέχεια αλεύρι, βρώμη, μπέικιν, αλάτι και τοποθετούμε τη ζύμη σε βουτυρωμένο ταψί και την πατικώνουμε με τα χέρια μας. Αλείφουμε την επιφάνεια με λίγο λάδι. Ψήνουμε στον αέρα, στους 150 βαθμούς C για 15-20′. Εντωμεταξύ λιώνουμε σε μπαιν-μαρίν τη σοκολάτα και την αλείφουμε όπως είναι ζεστό το γλυκό από πάνω, με πινέλο όπως έκανα κι εγώ, για να πάει παντού ομοιόμορφα και να πετύχουμε ένα λεπτό στρώμα. Όταν κρυώσει εντελώς, το κόβουμε σε ορθογώνια κομμάτια και απολαμβάνουμε! Γίνονται ανάρπαστες από μικρούς και μεγάλους!
Καλή επιτυχία!!
Σπιτικές μαρμελάδες και γλυκά κουταλιού by Andriana