ΥΛΙΚΑ
· μαρούλι κομμένο σεμέτρια κομμάτια (με τα χέρια)
· 1 κουτ.γλυκού knorr extra γεύση κότας
· λόλα πράσινη κομμένη σε μέτρια κομμάτια (με τα χέρια)
· 6-8 φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
· 400 γρ.στήθος κοτόπουλο κομμένο σε λεπτές λωρίδες
· 4 κουταλιές ξερά κραμπερυς η σταφίδες
· 100ml. ελαιόλαδο
· ανάλογο αλάτι και πιπέρι
Για το ντρέσινγκ
· 50 γρ.Πετιμέζι
· 100 γρ.ελαιόλαδο
· 1 κουτ.σουπας ξύδι Μπαλσάμικο
· 2 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
· ½ κουτ. γλυκού θυμάρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Μέσα σε ένα Μπολ βάζουμε το κοτόπουλο και το μαρινάρουμε με το Knorr extra γεύση κότας με λίγο ελαιόλαδο για 10 λεπτά
- Στην συνέχεια με το υπόλοιπο ελαιόλαδο τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα , κατόπιν συμπληρώνουμε λίγο νερό και τα σιγομαγειρεύουμε έως ότου μαλακώσουν και είναι έτοιμα
- Για το Dressing χτυπάμε στο μίξερ το Μπαλσάμικο, το ελαιόλαδο, το πετιμέζι , τη μουστάρδα και το θυμάρι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το ρίχνουμε με το Βιτάμ και τα μανιτάρια σε ένα βαθύ τηγάνι να σοταριστούν μέχρι να μαλακώσουν.
- Τα κρατάμε ζεστά και πλένουμε και κόβουμε το μαρούλι και τη λόλα και τα βάζουμε σε μία πιατέλα.
- Ρίχνουμε από πάνω το ζεστό κοτόπουλο με τα μανιτάρια, τα κρανμπερυς και το Dressing και σερβίρουμε αμέσως.
Tip: Μπορείτε να προσθέσετε στην σαλάτα σας σοταρισμένο μπέικον για επιπλέον γεύση.
Πηγή: knorr.gr