Μια αξέχαστη εμπειρία για όλη την οικογένεια!

Μια αξέχαστη εμπειρία για όλη την οικογένεια!

Πριν λίγες μέρες είχαμε τη χαρά να επισκεφτούμε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή στην Κηφισιά, το οποίο είναι κοινωφελές ίδρυμα αφιερωμένο στη μελέτη, διατήρηση και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Η αλήθεια είναι ότι ένιωσα μια απίστευτη νοσταλγία γιατί κάποτε το επισκεπτόμουν σαν παιδί με το σχολείο και τώρα το ξανά εξερεύνησα μέσα από τα μάτια των παιδιών μου.

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή ιδρύθηκε το 1964 και αποτελεί μια πολυδιάστατη εμπειρία που φέρνει τον επισκέπτη σε επαφή με το βασίλειο των φυτών και των ζώων και τον εισάγει με εύληπτο και επιστημονικά τεκμηριωμένο τρόπο στη λειτουργία του φυσικού και ζωικού κόσμου, στην αλληλεξάρτηση και ισορροπία των οικοσυστημάτων. Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να εξερευνήσει τους εξής εκθεσιακούς χώρους:
Γεωλογία, Ερπετολογία, Ορνιθολογία, Εντομολογία, Θηλαστικά, Βοτανική, Υδροβιολογία, Παλαιοντολογία.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα εντυπωσιαστείτε, θα ενημερωθείτε, θα διασκεδάσετε και για λίγες ώρες θα μεταφερθείτε νοερά σε έναν άλλο μυστήριο και άγνωστο κόσμο.

Από τις αρχές του 2022 θα είναι έτοιμη η νέα έκθεση “Κλιματική Αλλαγή και Εμείς”, και θα επαναλειτουργήσει η περιοδική έκθεση “Σεισμός στο Μουσείο”. Επίσης θα λειτουργήσει πάλι το DOME προβολών με ταινίες ANIMATION περιβαλλοντικού περιεχομένου για παιδιά και η μεγάλη σφαίρα προβολών του αιθρίου με ταινίες περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος για σχολικές ομάδες και για οικογένειες.

Την Άνοιξη του 2022 θα είναι στη διάθεσή μας και η 360 βιωματική εμπειρία – καλλιτεχνική προβολή “Mapping Projection” – των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Σας προτρέπω μια μέρα του σαββατοκύριακου που θα είστε χαλαροί, να την αφιερώσετε για να επισκεφτείτε οικογενειακώς το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή, είναι μια ωραία ευκαιρία να περάσετε ποιοτικό και δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά σας και συνάμα θα τα βοηθήσετε στην ενίσχυση της περιβαλλοντικής τους συνείδησης. Άλλωστε τα οφέλη της επίσκεψης ενός παιδιού σε ένα μουσείο είναι πολλά, όπως ανάπτυξη της φαντασίας, της κριτικής σκέψης και εμπλουτισμό του λεξιλογίου. Ένα ακόμα πλεονέκτημα είναι ότι ακούει ιστορίες που του προκαλούν θαυμασμό και δέος, ένα πολύ όμορφο συναίσθημα για τη μικρή τρυφερή ηλικία του, που όλα του φαντάζουν πρωτόγνωρα και άγνωστα!

Είναι μια βόλτα που αξίζει να κάνετε με τα παιδιά σας και μια συγκλονιστική εμπειρία για όλη την οικογένεια, που θα σας μείνει αξέχαστη!

της Έφη Αργυροπούλου.
Δημοσιογράφος, αρθρογράφος, συγγραφέας και blogger του Working Moms.

Οι προτάσεις μας