Μάθε να εκτιμάς όλα όσα ήδη έχεις

Μάθε να εκτιμάς όλα όσα ήδη έχεις

Η ζωή, δεν έχει δεδομένα. Η ζωή δεν είναι …σύμπτωση! Συμβαίνει!!! Η ζωή είναι σύντομη & πολύτιμη. Είναι ευλογία. Δώρο Θεού. Δεν πρέπει να τη χαραμίζεις και κυρίως να χαραμίζεσαι, σε πράγματα, ανθρώπους και καταστάσεις που δεν σου ταιριάζουν. Δεν είναι εύκολο να διατηρείς τα κεκτημένα σου. Δεν είναι εύκολο να είσαι ευχαριστημένος με αυτά που έχεις ήδη. Δεν είναι εύκολο να χορτάσεις το ανικανοποίητο «εγώ» σου και τα «θέλω» σου. Το «αχόρταγο» μάτι σου είναι πράγματι τόσο πεινασμένο…

Θέλεις τόσο πολύ να συμβαίνουν τα καλύτερα στη ζωή σου. Να έλκεις μόνο αυτά. Πόσο πολύ το θέλεις! Σκέψου όμως κι αυτά που έχεις ήδη καταφέρει. Δεν το σκέφτεσαι ε? Ούτε καν! Ούτε για μια στιγμή. Κι όμως! Σκέψου!!! Πάντα υπάρχουν τα …χειρότερα! Απ’ τα δικά σου. Το κατάλαβα πως θέλεις να προσελκύσεις τα καλύτερα. Όποια κι αν είναι, ότι κι αν είναι αυτά για σένα. Σκέψου!!! Κι αν …τα χάσεις κι αυτά που έχεις ήδη? Κλείσε τα μάτια σου και άνοιξε το φως της ψυχής σου. Σκέψου με το μαγνήτη της ψυχής σου. Από ψυχής. Με τη ψυχή σου. Γιατί κι η σκέψη σου …ενέργεια είναι. «Κι αν τα χάσεις κι αυτά που έχεις ήδη;», σε ρώτησα πριν! Το ξέρω πως το σκέφτηκες τώρα καλύτερα και πιο ώριμα. Σίγουρη είμαι.

Μάθε λοιπόν να λες  “ευχαριστώ” .
Για όλα όσα ήδη έχεις.

Μάθε να λες ευχαριστώ για τα μικρά και τα μεγάλα. Ζήσε τη ζωή σου όπως ακριβώς την ονειρεύεσαι! Μη διστάζεις να κυνηγάς τα όνειρά σου. Να έχεις όραμα! Μη παραιτείσαι! Μάθε να μη συμβιβάζεσαι!

Μάθε να λες ευχαριστώ γιατί ήδη έχεις καταφέρει τόσα πολλά.
Σκέψου!!!

Δεν υπάρχει εμπόδιο στη ζωή σου αν δεν το θέσεις εσύ ο ίδιος πρώτα, με τη σκέψη σου. Ή αν οικειοποιηθείς τις σκέψεις και τις ιδέες των άλλων ως δικές σου!!!

Δεν υπάρχει εμπόδιο όταν βέβαια είσαι αποφασισμένος να …ψηλώσεις μέσα σου… Βλέπεις, άλλο το κυριολεκτικό κι άλλο το ηθικό ανάστημα!!! Μάθε. Να γεννάς εσύ τις όμορφες στιγμές. Να τις δημιουργείς. Κάθε μέρα. Κάθε λεπτό να σκοτώνεις τον φόβο σου. Ο φόβος είναι ανασφάλεια. Κι η ανασφάλεια είναι …φόβος!!! Μπορείς!!! Μη σου πουν το αντίθετο. Μπορείς!!! Απλά …συνέχισε… Να μετράς τις ευλογίες σου. Καθημερινά. Να είσαι ευγνώμων για τα μικρά γιατί αυτά λειτούργησαν σαν σκαλοπάτια και έφτασες στα «μεγάλα». «Μεγάλα» δεν σημαίνει απαραίτητα και ακριβά όνειρα. Τα καλύτερα πράγματα στη ζωή είναι …δωρεάν. Υγεία, αγάπη, ευτυχία… Η ευτυχία βιώνεται, δεν αγοράζεται. Φρόντισε να ζεις τη στιγμή στη στιγμή. Να εισπνέεις κάθε δημιουργικό της μόριο. Να χαίρεσαι που ξυπνάς κάθε μέρα ζωντανός και κοιτάς το όμορφο πρόσωπο σου το πρωί. Να χαίρεσαι τα πολύ απλά πράγματα. Που μπορείς και αναπνέεις, που βλέπεις τον καταγάλανο ουρανό. Να χαίρεσαι φίλε μου. Να χαίρεσαι! Είτε κάθεσαι, είτε στέκεσαι, είτε περπατάς, είτε τρέχεις.

Η ζωή είναι γένος θηλυκού. Γυναίκα! Σου δίνεται μόνο όταν της δοθείς εσύ πρώτος. Με τρόπο απόλυτο και καταλυτικό. Ολοκληρωτικά. Μεγάλη η εμπειρία του να ζεις. Του να ζεις τη ζωή που πραγματικά ονειρεύτηκες και που σου αξίζει. Γιατί το να ζεις πραγματικά, είναι εμπειρία. Μοναδική μάλιστα. Δεν είναι διαδικασία ρομποτική. Δεν υπάρχουν διακόπτες. Κάποιοι τους βάζουν βέβαια κι έτσι επιβιώνουν. Δεν βιώνουν όμως! Δεν έχουν το κουράγιο να ζήσουν. Γιατί άφησαν, επέτρεψαν σε κάποιους άλλους να τους πουν το αντίθετο.

Από την ώρα που ξυπνάμε, μέχρι την ώρα που πάμε να κοιμηθούμε, στο ταμείο της κάθε ημέρας, έχουμε στη διάθεση μας μια χούφτα ώρες. 24 ώρες εξακολουθεί να έχει η κάθε μέρα. Ώρες που κρύβουν μέσα τους άπειρους εμπειρικούς συνδυασμούς.

Προνόησε να αξιοποιήσεις σοφά τις ώρες σου. Γύρνα τη πλάτη σου στο ανώφελο ξόδεμα του χρόνου σου και της ενέργειας σου. Αν τις αφήσεις τις ώρες σου να περάσουν στο … χαλαρό, είναι ώρες …νεκρές. Τι θα έχεις καταφέρει? Θα έχεις θυσιάσει όλες εκείνες τις ευκαιρίες που θα σου επέτρεπαν να ζήσεις τη ζωή σαν την εμπειρία που είναι και της αξίζει.

Τι αποτρέπει όμως αυτούς τους ανθρώπους από το να ζουν μια ζωή γεμάτη, μια ζωή ολοκληρωμένη, ζωή γεμάτη εμπειρίες;
Οι αρνητικές σκέψεις, που κάνουν κάθε μέρα. Κάθε στιγμή. Να τι.

Γιατί κι οι σκέψεις, ενέργεια είναι. Κι όταν είναι μόνιμα αρνητικές και επαναλαμβάνονται δυστυχώς … διαρκώς, αυτές οι σκέψεις είναι πλέον τοξικές και δονούν τοξική ενέργεια επίσης. Σωστό δηλητήριο για τον μαγνήτη του μυαλού σου.

Η λανθασμένη πεποίθηση του ότι δεν μπορούν να πετύχουν τους στόχους τους, ξεχνώντας την ίδια στιγμή πως, μόνο και μόνο που ζουν και αναπνέουν είναι νίκη! Είναι τύχη! Είναι χαρά κι ευλογία!

Η ζωή δε θέλει αρνητικές σκέψεις. Ο Συμπαντικός Νόμος του Πυθαγόρα (Κάρμα = αίτιο – αιτιατό. Δράση – Αντίδραση) είναι …μάγκας! Και μάλιστα βαρύς! Είναι τόσο συγκεκριμένος, είναι αμείλικτος και δεν σηκώνει αρνητισμό. Σε καμία περίπτωση. Θέλει θετική αντιμετώπιση το θέμα. Θέλει αυθόρμητο γενναιόδωρο χαμόγελο. Αυτή η δράση θα φέρει την … αντίδραση που θα γίνει το καύσιμο για να μπορέσεις να πας παρακάτω. Να σπάσεις την αρνητικότητα του δικού σου τοξικού ενεργειακού πλέγματος. Να καταφέρεις να διώξεις τη παράλυση που επιφέρει η ίδια η αρνητική σου σκέψη, ο αρνητισμός σου και; Τι θα καταφέρεις; Να αρχίσεις επιτέλους να ζεις!

Να μιλάς. Να γελάς με τη καρδιά σου. Να αστειεύεσαι. Να αγκαλιάζεις με τη ψυχή σου το κορμί του άλλου και να φτάνεις στη ψυχή του όταν κάνεις έρωτα και γενικά να κάνεις όλα εκείνα που πρέπει να κάνεις, για να τιμάς αρχικά τον τίτλο σου ως άνθρωπος πάνω σ’ αυτή τη γη. Γιατί για να γίνεις πνευματικός άνθρωπος, πνευματικός αναζητητής δεν είναι καθόλου εύκολο. Θέλει δουλειά για να συναντήσεις τον Ανώτερο Πνευματικό εαυτό σου. Πρέπει να ξεκινήσεις από τα απλά. Θα μπουσουλήσεις για να περπατήσεις πιο σταθερά σε νέους πνευματικούς ορίζοντες. Θα σκεφτείς θετικά για να έλξεις τα καλύτερα! Δε γίνεται αλλιώς.

Αν δεν τα κάνεις όλα αυτά, τότε ποιός ο λόγος της ύπαρξης σου; Γιατί νομίζεις πως ζεις;

Χρησιμοποιώ καθημερινά τη λέξη ευλογία. Ως δήλωση. Σκέψη. Ευχή. Δεν το κάνω τυχαία. Γιατί κι εγώ έμαθα απ’ τη δική μου ζωή. Απ’ τη Δύναμη των Αριθμών πως τίποτα δε γίνεται … τυχαία. Καλό ή δυσάρεστο γεγονός. Άρχισε τώρα κιόλας, να μετράς ευλογίες. Τις δικές σου ευλογίες. Ναι καλά κατάλαβες. Να τις μετράς. Καθημερινά. Με ευλάβεια. Μόνο έτσι θα συνειδητοποιήσεις πως ήδη έχεις στην κατοχή σου, ότι ακριβώς χρειάζεσαι, για να πας παρακάτω. Να ταξιδέψεις στους συναρπαστικούς ορίζοντες της ζωής. Πάντα ψηλά, πάντα μπροστά. Γιατί αυτή είναι η ζωή. Μάθε να την ευχαριστείς για τα δώρα που σου χάρισε ήδη, κι αυτή θα σου χαρίσει κι άλλα. Ζήσε για τη ζωή κι αυτή θα σου φερθεί όπως σου αξίζει. Ό,τι δίνεις παίρνεις. Είναι ο Νόμος του Σύμπαντος. Είναι η Δύναμη των Αριθμών που δονούν κι αυτοί ενέργεια. Στο λένε ξεκάθαρα. Τι δεν καταλαβαίνεις; Πάντα 1+1 κάνουν 2! Συγκεκριμένη γνώση. Απόλυτα έγκυρη. Ό,τι σπείρεις θα θερίσεις. Ο στόχος της νέας εκδοχής του εαυτού σου είναι πλέον ένας: «να φτάσεις εκεί που δεν μπορείς» όπως λέει κι ο Καζαντζάκης. Και φυσικά, από τώρα κιόλας, άρχισε να ζεις! Για την ίδια τη ζωή…

της Μαρίας Ζώη
Life Mentor
Αριθμολόγος – Ψυχολόγος
Δασκάλα Ευ ζην
Τηλ. γραφείου: 210-4284841
www.mariazoi.gr
Youtube official channels

Ευ ζην