To κλασικό πρόβλημα της νοικοκυράς κάθε βδομάδα είναι τι θα μαγειρέψει. Σας δίνουμε λοιπόν μια πλήρη πρόταση διατροφής για όλη τη βδομάδα. Κάντε μία λίστα, προμηθευτείτε τα υλικά σας για να προετοιμάζετε το μενού της εβδομάδας.

Κάθε βδομάδα θα ετοιμάζουμε ένα πλήρες ισορροπημένο εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής το οποίο έχει επιμεληθεί η food blogger Βικτώρια Γιανναρά. Οι συνταγές έχουν συλλεχθεί από ποικίλα sites αλλά και από το www.ilispasta.gr στο οποίο η Βικτώρια είναι Head of Business Development στην οικογενειακή επιχείρηση ΗΛΙΣ Παραδοσιακά Ζυμαρικά.

ΜΕΝΟΥ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ 13/04 ΕΩΣ 19/04

ΔΕΥΤΕΡΑ

Ντομάτες γεμιστές με κριθαράκι ολικής & χταποδάκι

Τα γεμιστά είναι ένα κατεξοχήν νηστίσιμο φαγητό και όσοι με γνωρίζουν καλά ξέρουν ότι τα λατρεύω! Πώς όμως μπορούν να αποκτήσουν ξεχωριστό χαρακτήρα, να κερδίσουν τις εντυπώσεις και να μείνουν αξέχαστα σε όποιον τα δοκιμάσει; Η φαντασία είναι ένα στοιχείο που θα δώσει στα γεύματα μας άλλον αέρα τις ημέρες της νηστείας. Το χταποδάκι είναι το συστατικό – κλειδί, αφού δένει απίστευτα με το κριθαράκι ολικής και μαζί με όλα τα μπαχαρικά της συνταγής γεμίζοντας τις ντομάτες δίνει ένα υπέροχο αποτέλεσμα που θα σας συναρπάσει!

Υλικά

  • 2 φλιτζ.τσαγ. κριθαράκι ολικής ΗΛΙΣ
  • 3 φλιτζ.τσαγ. χταπόδι βρασμένο (ψιλοκομμένο σαν χοντροκομμένο κιμά}
  • 8 Ντομάτες
  • ¾ φλιτζ.τσαγ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοτριμμένο
  • ½ φλιτζ.τσαγ. λευκό κρασί
  • 1 φλιτζ.τσαγ. κρασί κόκκινο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

περισσότερα

ΤΡΙΤΗ

Σπανακόρυζο κλασικό λεμονάτο

Υλικά

  • 1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους ψιλοκομμένα
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 3/4 φλ. ρύζι Καρολίνα
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • το χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Προαιρετικά
1 ντομάτα ψιλοκομμένη ή 1 κ.σ πελτέ ντομάτας

Εκτέλεση

  1. Ακολουθήστε τα παρακάτω απλά βήματα της συνταγής για το πιο εύκολο, λεμονάτο σπανακόρυζο!
  2. Σοτάρουμε τα υλικά. Σε πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό από το συνολικό ελαιόλαδο.
  3. Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι και το πράσο για 3-4 λεπτά μέχρι να γίνουν διάφανα.
  4. Χοντροκόβουμε το σπανάκι, και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά σε δυνατή φωτιά να πέσει ο όγκος του.
  5. Όταν δούμε ότι το σπανάκι μαραθεί, προσθέτουμε το ρύζι, και ανακατεύουμε, να λαδωθεί καλά όλο. Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό (το σπανάκι και τα λαχανικά θα κατεβάσουν αρκετά υγρά). Αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά, και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά.
  6. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο τέλος του βρασμού, και πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο άνηθο. Στύβουμε το λεμόνι, και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με πετσέτα και αφήνουμε να σταθεί για 5-10 λεπτά να τραβήξει τα υγρά του.

πηγή

ΤΕΤΑΡΤΗ

Νηστίσιμα Κεφτεδάκια από όσπρια

Την περίοδο της νηστείας λίγο πολύ οι επιλογές μας στο φαγητό είναι περιορισμένες! Τι θα έλεγες για μια ιδιαίτερη εκδοχή για νηστίσιμα κεφτεδάκια από όσπρια, δηλαδή από φακές και φασόλια; Είναι επίσης ένας έξυπνος τρόπος να φάνε οι μικροί μας φίλοι όσπρια!

Υλικά

  • 1 κούπα φακές
  • 1 κούπα φασόλια
  • 1 μεγάλη πατάτα
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ¼ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κούπα βρώμη αλεσμένη
  • 1 κ.γ ρίγανη
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 50 γρ. αλεύρι για το αλεύρωμα
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμαΓια τη σως γιαουρτιού:
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • Λίγα φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
  • Χυμό από μισό λεμόνι
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τα όσπρια μαζί σε μια κατσαρόλα ή χύτρα μέχρι να μαγειρευτούν.
  2. Ταυτόχρονα βράζουμε και την πατάτα.
  3. Στραγγίζουμε και αφήνουμε τα όσπρια και την πατάτα σε ένα σουρωτήρι πάνω από ένα μπολ για λίγη ώρα μέχρι να φύγει όλη η υγρασία.
  4. Σε ένα μπλέντερ βάζουμε τα παραπάνω υλικά, τη βρώμη, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό και αλέθουμε καλά.
  5. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ, προσθετουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και τη βρώμη και ανακατεύουμε καλά.
  6. Μεταφέρουμε στο ψυγείο για μία ώρα για να σφίξει το μείγμα και να ενωθούν οι γεύσεις.
  7. Αφού περάσει η μία ώρα, αλευρώνουμε τα χέρια μας και πλάθουμε κεφτεδάκια στο μέγεθος που θέλουμε.
  8. Αλευρώνουμε καλά τα κεφτεδάκια οσπρίων και τηγανίζουμε στο καυτό ηλιέλαιο για 1 λεπτό μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
  9. Αφήνουμε σε χαρτί για να στραγγίξουν το περιττό ηλιέλαιο.
  10. Για τη σως γιαουρτιού ανακατεύουμε απλά όλα τα υλικά καλά.

Tips

Πρέπει οπωσδήποτε να αφήσετε το μείγμα στο ψυγείο γιατί αλλιώς δεν θα πλάθονται τα κεφτεδάκια.
Το ηλιέλαιο πρέπει να είναι καυτό για να μην τραβήξουν τα κεφτεδάκια λάδι στο εσωτερικό και να γίνουν απλώς τραγανά.

πηγή

ΠΕΜΠΤΗ

Μπριάμ

Υλικά

  • 400 γρ. πατάτες, σε φέτες
  • 500 γρ. κολοκύθια, στη μέση και μεγάλα κομμάτια
  • 800 γρ. μελιτζάνες, κυδωνάτες
  • 200 γρ. πιπεριές πράσινες, σε μεγάλα κομμάτια
  • 300 γρ. πιπεριές κόκκινες, σε μεγάλα κομμάτια
  • 200 γρ. κρεμμύδι, σε καρέ μεγάλο
  • 160 γρ. ελαιόλαδο
  • 60 γρ. σκόρδο, σε φέτες
  • 300 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 500 γρ. ντομάτες φρέσκες, χωρίς φλούδες και σπόρια, ψιλοκομμένες
  • 20 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 20 γρ μαντζουράνα, σε μικρά φύλλα
  • αλάτι

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από τα βότανα.
  2. Αλατίζουμε και τοποθετούμε σε ένα ταψί ώστε τα λαχανικά να είναι απλωτά σε μια μονή στρώση και όχι στριμωγμένα.
  3. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και μαγειρεύουμε στους 160°C για 20 λεπτά περίπου.
  4. Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 200°C και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσουν τα λαχανικά.
  5. Προσθέτουμε τον μαϊντανό και τη μαντζουράνα.

πηγή

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Μακαρονάδα με σάλτσα ντομάτας και καλαμάρια

Υλικά

  • 250 γρ. μακαρόνια spaghetti
  • 250 γρ. καλαμάρια κομμένα σε ροδέλες και ζεματισμένα
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
  • 250 γρ. φρέσκια ντομάτα (χυμός)
  • 1 κ. καφέ πελτέ
  • 1 ποτηράκι κόκκινο ξηρό κρασί
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε την πιπεριά και το σκόρδο.
  2. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρεμμυδάκι, αφήνουμε λίγο να σοταριστεί και σβήνουμε με το κρασί.
  3. Περιμένουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και τον πελτέ.
  4. Αλατοπιπερώνουμε και στο τέλος προσθέτουμε τα καλαμάρια.
  5. Αφήνουμε σε σιγανή φωτιά έως ότου δέσει η σάλτσα.
  6. Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια al dente, σουρώνουμε και σε ένα χαμηλό τηγάνι σε μέτρια φωτιά τα δένουμε με τη σάλτσα.

πηγή

ΣΑΒΒΑΤΟ

Κόκκινη σούπα λαχανικών

Υλικά

  • 6-7 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζάνι ρύζι για σούπα
  • 3 πατάτες
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2 καρότα
  • αλάτι
  • κόκκινο πιπέρι
  • 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • μπόλικο μαϊντανό

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε τις πατάτες, τα καρότα και τα κρεμμυδάκια σε μικρά κομματάκια.
  2. Τα ρίχνουμε σε μπόλικο βραστό και αλατισμένο νερό και αφήνουμε να μαλακώσουν.
  3. Προσθέτουμε τις ντομάτες, λίγο ελαιόλαδο και κόκκινο πιπέρι.
  4. Όσο βράζει η σούπα, ρίχνουμε το ρύζι και αφήνουμε να μαλακώσει, χωρίς όμως να πιει όλο νερό. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε κι άλλο για να διατηρηθεί η σούπα μας.
  5. Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο και στολίζουμε με μπόλικο φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Tip
Αν θέλετε η σούπα σας να γίνει πιο “παχιά”, μπορείτε να περάσετε τα λαχανικά όλα από τον μύλο, μόλις μαλακώσουν. Τα αλέθετε, τα ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα και προσθέτετε το ρύζι.

πηγή

ΚΥΡΙΑΚΗ

ΑΡΝΑΚΙ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ

Το αρνάκι φούρνου με πατάτες είναι η πλέον δοκιμασμένη συνταγή μου κι αυτή που με μικρές παραλλαγές μοιράζομαι με συνδαιτημόνες επί εικοσαετία  (έχει αντέξει τεστ κοπώσεως από τρεις πρώην συζύγους και πεθερές, αν αυτό κάτι λέει…  και ζητώ κατανόηση, στοργή και προδέρμ!).

Χαρακτηριστικά της συνταγής:
Εξαιρετικά απλή και εύκολη συνταγή, με εγγυημένο αποτέλεσμα. Το μόνο μυστικό  επιτυχίας -όπως πάντα- είναι η πρώτη ύλη: το αρνί πρέπει να είναι καλό.
Αυτό, για μένα τουλάχιστον, σημαίνει μικρό ζώο 6-7, το πολύ 8 κιλά, ντόπιο και θηλυκό,  εξαιρουμένης της καλοκαιρινής περιόδου, που τα αρνιά γευστικά είναι υποδεέστερα.

Υλικά (για 6 άτομα)

  • 3-3.5 κιλά αρνάκι (δηλαδή μισό μικρό αρνί), “σπασμένο” για φούρνο απ’ το χασάπη
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο
  • 1.5 -2 κιλά πατάτες (μικρές ολόκληρες με τη φλούδα ή κανονικές κομμένες χοντρές αλλά μακρόστενες, οι λεγόμενες «κυδωνάτες»)
  • 4 κ.γ. σκόνη μουστάρδα
  • 1 μεγάλο ζουμερό λεμόνι στιμμένο (ή 1½ -2 μικρά)
  • 150 ml λευκό κρασί
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • 2 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο
  • 3 κ.γ. θυμάρι
  • 5 πρέζες αλάτι & φρεσοκτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC με αέρα. Αν ο φούρνος δεν διαθέτει αέρα, απλά θα πάρει επιπλέον τουλάχιστον μισή ώρα στο ψήσιμο και ίσως χρειαστεί λίγο grill στο τελείωμα για να γίνει τραγανό.
  2. Προετοιμάζετε το αρνί: Σκουπίζετε το αρνάκι με χαρτί κουζίνας (δεν το πλένετε ΠΟΤΕ!) και το τοποθετείτε στο ταψί.
  3. Βάζετε σταδιακά τις σκελίδες κομμένες στη μέση, στην πρέσα του σκόρδου και πιέζοντας τες, «σκορδίζετε» όλο το αρνί γύρω-γύρω, πάνω-κάτω, μέσα-έξω…
  4. Βάζετε τις πατάτες στο ταψί. Ρίχνετε το κρασί, το λεμόνι, την μουστάρδα, το δεντρολίβανο και το λάδι. Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε και στις δύο πλευρές του αρνιού το θυμάρι.
  5. Bάζετε το ταψί στο φούρνο και ανά μισή ώρα γυρνάτε στο αρνί πλευρά, ανακατεύοντας προσεκτικά και τις πατάτες. Ανάλογα με τον φούρνο, το ψήσιμο θα πάρει από 2.5 ως 3 ώρες, άρα θα κάνετε τουλάχιστον 5 γυρίσματα. Δεν το βγάζετε πριν δείτε ότι είναι απόλυτα τραγανό, η πέτσα του έχει πάρει βαθύ μελί χρώμα ενώ το κρέας είναι σκούρο καφέ.

Σημείωση: Η παραπάνω διαδικασία μειώνει τα λίπη του αρνιού δημιουργώντας ένα εξαιρετικά νόστιμο, κριτσανιστό εξωτερικά και ζουμερό εσωτερικά κρέας. Αν αντί για αρνί χρησιμοποιήσετε κατσίκι, που έχει λιγότερο λίπος, ο συνολικός χρόνος πρέπει να μειωθεί κατά περίπου 30 λεπτά, ώστε το κρέας να μην στεγνώσει. Σ’ αυτή την περίπτωση χρησιμοποιήστε τον φούρνο κανονικά χωρίς αέρα.
Επίσης, αν κάνετε τις πατάτες πιο μικρές, βάλτε τες στο ταψί πιο αργά.

πηγή

Το γλυκό της εβδομάδας

ΤO τσουρέκι της Mamangelic!

Υλικά

Βγαίνουν 3-4 κανονικά τσουρέκια

Υλικά (για αλεύρι από supermarket που να γράφει για τσουρεκια)

  • 175 γρ. νερό
  • 100 γρ. γάλα πάντα και μόνο φρέσκο
  • 630-650 γρ. αλεύρι
  • 45 γρ .μαγιά φρέσκια (εάν δεν έχετε βάλτε 15 γρ. ξερής. θεωρώ ότι γίνονται καλύτερα με μαγιά φρέσκια φούρνου)
  • 2 αυγά μέτρια
  • 50 γρ. βούτυρο ζωικό- πχ. πρόβειο/αγελαδινό/αιγοπροβειο(σε θερμοκρασία δωματίου ή λιωμένο) – τα άλλα δεν είναι βούτυρα, είναι μαργαρίνες και ΔΕ τα θέλουμε για τίποτα
  • 160 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική ή αν τα θέλετε γλυκά 200 γρ.
  • 40 γρ. ιμβερτοποιημένη ζάχαρη (δείτε πώς να την κάνετε πατώντας εδώ)
  • ελάααχιστο αλάτι
  • μαχλέπι, κακουλέ, μαστίχα- αναλόγως γούστου, εγώ βάζω 1/2 κ. γλυκού απ’ το κάθε ένα  (και επίσης βάζω και
  • βανίλια και ξύσμα από ενάμιση μεγάλο πορτοκάλι, μ’ αρέσουν τα αρώματα!)
  • 1 κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

Υλικά (για αλεύρι φούρνου, Αμερικάνικο σούπερ έξτρα δυνατό)

  • 170 γρ. νερό
  • 100 γρ. γάλα πάντα και μόνο φρέσκο
  • 600 γρ. αλεύρι (ακριβώς, όχι παραπάνω)
  • 45 γρ. μαγιά (εάν δεν έχετε βάλτε 15 γρ. ξερής. θεωρώ ότι γίνονται καλύτερα με μαγιά φρέσκια φούρνου)
  • 2 αυγά μέτρια
  • 50 γρ. βούτυρο πχ. πρόβειο/αγελαδινό/αιγοπροβειο(σε θερμοκρασία δωματίου ή λιωμένο)- τα άλλα δεν είναι βούτυρα, είναι μαργαρίνες και ΔΕ τα θέλουμε για τίποτα.
  • 160 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική ή 200 γρ. αν σας αρέσουν γλυκά
  • 40 γρ. ιμβερτοποιημένη ζάχαρη (δείτε πώς να την κάνετε πατώντας εδώ)
  • ελάααχιστο αλάτι
  • μαχλέπι, κακουλέ, μαστίχα (εγώ βάζω και βανίλια και ξύσμα από ενάμιση μεγάλο πορτοκάλι, μ’ αρέσουν τα αρώματα!)

Σημαντική σημείωση για εσάς που τα θέλετε πιο γλυκά αλλά και πιο υγιεινά χωρίς επιπλέον ζάχαρη :
αντικαταστήστε ένα μέρος υγρών με χυμό πορτοκάλι απο γλυκά πορτοκάλια (ιδανικά βάλτε 85 γρ. νερό, 50 γρ. γάλα και 135 γρ. χυμό)

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε γάλα και νερό πολύυυυυ ελαφρά (ίσα να νιώσουμε ό,τι χλιάρυνε, όχι πάνω απο 30 βαθμούς!) και διαλύουμε τη μαγιά.
  2. Κατόπιν, βάζουμε στο μίξερ μας τα υλικά με την εξής σειρά..
  3. Γάλα, νερό, μαγιά, ζάχαρες (και τα δύο είδη), αυγά, μυρωδικά, βούτυρο και ξεκινάμε ανάδευση.
  4. Μόλις ανακατευτούν καλά προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά το αλεύρι μας (όχι όλο μαζί!).
  5. Δυναμώνουμε το μίξερ μας (όχι τέρμα, κανονική ταχύτητα) και περιμένουμε να μαζευτεί η ζύμη στο γάντζο (με το αλεύρι του σούπερ χρειάστηκε 7-10 λεπτά, με του φούρνου 5-7 λεπτά ζύμωμα αλλά αυτό είναι καθαρά θέμα μίξερ. Άλλα κάνουν 15-20 λεπτά!).
  6. Σκεπάζουμε με πετσέτα και τοποθετούμε σε μέρος ζεστό να φουσκώσει αρκετά. Επίσης, παρατήρησα πώς με τη ξερή μαγιά αργούν να φουσκώσουν κάποιες φορές.. Ίσως και πέντε ώρες!! Ιδιαίτερη προσοχή στο φούσκωμα. Εκ πείρας έχω παρατηρήσει πως κάποιες φορές αργούν να φουσκώσουν (μέχρι και 5 (!) ναι 5 ώρες!) και άλλες είναι στα 45 λεπτά τούμπανο η ζύμη. ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΣΤΟ ΖΥΜΑΡΙ, μη το παρατάτε σκεπασμένο στη τύχη του! Απ’ τα πρώτα 45 λεπτά να το κοιτάτε συχνά!!  Προσέξτε μη παραφουσκώσετε τη ζύμη (προσέξτε το φούσκωμα και μετά το πλέξιμο, θέλουμε λίιιγο να φουσκώσουν!) γιατί έτσι και σκάσει μόνη της ή παραφουσκώσει τέλος το τσουρέκι, σπάνε οι ίνες, κολλάει η ζύμη και το μόνο που θα καταφέρετε να κάνετε είναι ένα γλυκό ψωμάκι (συνήθως απλωμένο στο ταψί!).
  7. Εγώ για το φούσκωμα συνήθως ζεσταίνω λίγο το φούρνο στους 50 όσο ζυμώνω και μόλις είναι να φουσκώσει το ζυμαρι σβήνω το φούρνο και αφήνω λάμπα μόνο αναμμένη, είναι η ιδανική θερμοκρασία!
    Μόλις φουσκώσει πατάμε το ζυμάρι να ξεφουσκώσει, πλάθουμε τα τσουρέκια μας (ίσως χρειαστεί λίιιιγο βουτυράκι στο πλάσιμο, ίσως και όχι), αφήνουμε να φουσκώσουν από 5 λεπτά ΕΩΣ μισάωρο (θέλουμε να φουσκώσουν λίιιιιιγο γιατί φουσκώνουν στο φούρνο κυρίως!), αυγουλώνουμε με σκέτο ασπράδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160οC, πάνω και κάτω αντιστάσεις, χαμηλή σχάρα, με ένα μπόλ ΜΙΚΡΟ με βραστό νερό στον πάτο του φούρνου (θέλει υγρασία 70-85% το τσουρέκι για να γίνει τέλειο!)..
  8. Τα κανονικά τσουρέκια είναι έτοιμα γύρω στα 30-40 λεπτά (δείτε τις φωτό για να καταλάβετε πώς είναι έτοιμο), τα μικρότερα σαφώς πιο σύντομα!

Δοκιμάστε τα και ενθουσιάστειτε!!

Βήμα βήμα η συνταγή στο παρακάτω βίντεο:

Ό,τι επιπλέον απορία έχετε για την εκτέλεση της συνταγής επικοινωνήστε κατευθείαν με την Ειρήνη από το www.mamangelic.com.

πηγή


της food blogger Βικτώριας Γιανναρά
Head of Business Development στην οικογενειακή επιχείρηση ΗΛΙΣ Παραδοσιακά Ζυμαρικά.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.