Διασκέδαση για τα παιδιά και χαλάρωση για την μαμά, η ιδανική βόλτα!

Διασκέδαση για τα παιδιά και χαλάρωση για την μαμά, η ιδανική βόλτα!

Πριν λίγες μέρες είχα την χαρά να φιλοξενηθώ σε ένα μοναδικό χώρο που εφάμιλλο του δεν έχω ξανασυναντήσει μέχρι σήμερα. Εμείς οι μαμάδες θέλουμε σε κάθε έξοδο με τα παιδιά μας να περνάνε πρώτα απ’ όλα καλά τα ίδια αλλά μας αρέσει και εμάς να είμαστε λίγο χαλαρές και να μην χρειάζεται να τα κυνηγάμε συνέχεια από πίσω. Η καθημερινότητα της σύγχρονης μαμάς είναι πολύ έντονη και απαιτητική και η ιδανική βόλτα για μας είναι να απασχολούνται τα παιδιά δημιουργικά και φανταστικά και εμείς να ξεκουραζόμαστε. Ξέρετε ότι τα προϊόντα και οι χώροι που σας προτείνω είναι ότι επιλέγω και εγώ για παιδιά μου, και πραγματικά χαίρομαι που με εμπιστεύεστε τυφλά. Γι’ αυτό άλλωστε έχουμε αναπτύξει και αυτή την τόσο όμορφη σχέση εμπιστοσύνης!

Το Δεντρόσπιτο δεν είναι ένας ακόμα από τους συνηθισμένους παιδότοπους που ξέρατε μέχρι σήμερα. Είναι ένα παιδικό εστιατόριο, μια Ακαδημία τέχνης και πολιτισμού, μια όαση διασκέδασης για γονείς και παιδιά στα Βριλήσσια. Θα έχετε την ευκαιρία να χαλαρώσετε για καφέ ή φαγητό με τον άντρα, τη φίλη σας, τη μαμά σας και οποιοδήποτε αγαπημένο σας πρόσωπο και τα παιδιά σας να απασχολούνται δημιουργικά από παιδαγωγούς. Το Δεντρόσπιτο συνδυάζει ελεύθερο παιχνίδι και δημιουργική απασχόληση!

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από την αρχή! Με το που θα αντικρίσετε από την είσοδο κιόλας το Δεντρόσπιτο θα μαγευτείτε από την τεράστια ξύλινη κατασκευή, ένα όμορφο ξύλινο σπίτι για ατελείωτο παιχνίδι! Όλες οι κατασκευές είναι πιστοποιημένες και ασφαλείς για τα παιδιά μας. Από εκεί θα ξεκινήσουν με ελεύθερο παιχνίδι μέχρι να ξεκινήσεις οι δραστηριότητες…

Στον εσωτερικό του χώρο θα μαγευτείτε από το μικρό ειδικά διαμορφωμένο για παιδιά χωριουδάκι το οποίο αποτελείται από ταβέρνα, καφέ, μπακάλικο και ξενοδοχείο. Ενώ εσείς απολαμβάνετε τον ρόφημά σας τα παιδιά θα ξεχυθούν σε ατελείωτο δημιουργικό παιχνίδι ρόλων, θα έχουν την δυνατότητα κάποια παιδιά να υποδυθούν τον ιδιοκτήτη της ταβέρνας και τα υπόλοιπα τους πελάτες, να “μαγειρέψουν” και να απολαύσουν το “πεντανόστιμο φαγητό”!

Στο μικρό μπακάλικο του χωριού θα πουλάνε και θα αγοράζουν τρόφιμα, φρούτα και λαχανικά, εξασκώντας παράλληλα χωρίς να το καταλάβουν μαθηματικά και αριθμητική. Υπάλληλοι και πελάτες θα διασκεδάσουν με την ψυχή τους.

Στο πανέμορφο ξενοδοχείο θα κάνουν πιτζάμα πάρτι, θα παίξουν μαξιλαροπόλεμο, θα χαλαρώσουν, θα χουχουλιάσουν … και θα έχουν την δυνατότητα να  συζητήσουν και να γνωριστούν καλύτερα τα παιδάκια μεταξύ τους.

Στη συνέχεια θα απολαύσουν και αυτά το ρόφημα της αρεσκείας τους στο χαριτωμένο γραφικό καφέ του χωριού. Θα φάνε το γλυκάκι τους και θα πιουν τη ζεστή τους σοκολάτα απολαμβάνοντας στιγμές ξενοιασιάς.

Στον υπέροχο χώρο του θεάτρου φιλοξενούνται κάθε βδομάδα διαφόρων ειδών δραστηριότητες όπως εργαστήριο χορού, μουσικής, θεάτρου, Καραγκιόζη, φωνητικής και σκηνοθεσίας. Θα έχουν την δυνατότητα ανάλογα με το πρόγραμμα της ημέρας να παρακολουθήσουν κουκλοθέατρο, αφήγηση παραμυθιού, θεατρικό παιχνίδι, μαριονέτες, junior chef, messy play, family dance party κ.α. Στην επίσκεψη σας στο Δεντρόσπιτο τα παιδιά συμμετέχουν σε πρόγραμμα εκπαιδευτικών παιχνιδιών, face painting, πειράματα, dance challenge, survivor games, μουσικοκινητικά παιχνίδια, diy κατασκευές, παιδικές συναυλίες και ποικίλες δραστηριότητες οι οποίες αναρτούνται κάθε βδομάδα στη σελίδα του Δεντρόσπιτου στο facebook.

Οι μεγαλύτερες απολαύσεις των παιδιών είναι το παιχνίδι και η χαρά. Σκοπός των εικαστικών μαθημάτων είναι να συνδυάσει αυτές τις δυο απολαύσεις, με δημιουργικό τρόπο ενισχύοντας παράλληλα την φαντασία των παιδιών. Το εικαστικό εργαστήρι στο «Δεντρόσπιτο» έχει ως βάση να καθοδηγήσει με σεβασμό και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους μικρούς επισκέπτες, ώστε μέσα από την ζωγραφική να πειραματιστούν με τα χρώματα, το σχέδιο και διάφορες τεχνικές. Επίσης, μέσα από τα μαθήματα τους δίνεται η ευκαιρία να προσεγγίσουν πέρα από τη Ζωγραφική, την Γλυπτική,την Χαρακτική κ.α.

Αυτό που με εντυπωσίασε ιδιαίτερα είναι το γεγονός ότι αν θελήσετε να απολαύσετε δείπνο, τα φαγητά που προσφέρονται στο Δεντρόσπιτο δεν είναι junk food αλλά μαγειρεμένα από τον σεφ του Δεντρόσπιτου. Α’ ποιότητας πρώτες ύλες, όλα φρέσκα και μαγειρεμένα αποκλειστικά για σας. Μπορείτε να πάτε μια απλή βόλτα αλλά και να διοργανώσετε το πάρτι του παιδιού σας!

Τέλος, τα παιδιά μπορούν να παίξουν στην πανέμορφη πίσω αυλή, τοξοβολή, survivor games και να συμμετέχουν σε ποικίλες αθλητικές δραστηριότητες.

Κάθε βδομάδα μπορείτε να ενημερώνεστε εδώ για το πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Δεντρόσπιτου. Είναι μια έξοδος που πρέπει οπωσδήποτε να απολαύσετε με τα παιδιά σας και να είστε σίγουροι ότι θα σας μείνει αξέχαστη!

της Έφης Αργυροπούλου
Δημοσιογράφος, αρθρογράφος, συγγραφέας και blogger του Working Moms.

Οι προτάσεις μας