Τα αντικείμενα που έχεις στο σπίτι σου φέρνουν χαρά;

Τα αντικείμενα που έχεις στο σπίτι σου φέρνουν χαρά;

Όλο το internet αναρωτιέται: «Does it spark joy?»

Η Marie Kondo έχει κατακλύσει τον κόσμο του internet και των social media με αφορμή τη σειρά «Tidying Up with Marie Kondo», που προβάλλεται στο Netflix και έχει προκαλέσει… παροξυσμό τακτοποίησης! Κατά πόδας και το βιβλίο της «Σπίτι σε τάξη, Ζωή σε τάξη», που διαβάζεται φανατικά.

Έχει ήδη αποκτήσει lovers και haters ανά τον κόσμο, οπότε πιο πιθανό είναι να σου λέμε κάτι που ήδη ξέρεις για τη -viral πλέον- γιαπωνέζα γκουρού της οργάνωσης.

Αν όχι, συνοψίζουμε: Η Marie Kondo, με τη μέθοδό της (KonMari), σε συμβουλεύει να πιάσεις κάθε αντικείμενο που έχεις στο σπίτι σου και να το ρωτήσεις «αν σου φέρνει χαρά». Αν η απάντηση είναι ναι, τότε το κρατάς στη ζωή σου και στο σπίτι σου, αν όχι, το ευχαριστείς και στη συνέχεια το πετάς/χαρίζεις/ξεφορτώνεσαι τελοσπάντων.

Τώρα που σε μυήσαμε στον κόσμο της Marie Kondo, μπορείς να γελάσεις μαζί μας με τα πιο πετυχημένα memes και tweets που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή.

THEY SPARK SO MUCH JOY!

Η μαγεία του να τακτοποιείς

Αυτό το παγκόσμιο μπεστ-σέλερ θα σας αποκαλύψει πώς μπορείτε να μεταμορφώσετε το σπίτι σας σε έναν μονίμως τακτοποιημένο χώρο, απαλλαγμένο από την ακαταστασία, αλλά και πώς θα αλλάξει όλη σας η ζωή μέσα από αυτή τη διαδικασία.

Η Μαρί Κόντο, η Γιαπωνέζα ειδική στην εξάλειψη της ακαταστασίας και την τακτοποίηση, θα σας βοηθήσει να οργανώσετε τα δωμάτιά σας μια για πάντα με την απλή Μέθοδο KonMari.

Το κλειδί για την επιτυχημένη τακτοποίηση είναι να αρχίσετε να «τακτοποιείτε» το σπίτι σας με τη σωστή σειρά, να κρατήσετε μόνο αυτά που πραγματικά αγαπάτε και να το κάνετε αυτό με τη μία.

Αυτή η εκπληκτικά εύκολη μέθοδος δεν θα αλλάξει μόνο τον χώρο σας, αλλά και εσάς τους ίδιους. Θα νιώσετε περισσότερη αυτοπεποίθηση, θα γίνετε πιο επιτυχημένοι και θα αποκτήσετε το κίνητρο για να δημιουργήσετε τη ζωή που επιθυμείτε.

Η Μαρί Κόντο είναι σύμβουλος οργάνωσης χώρων και συγγραφέας. Έχει γράψει τέσσερα βιβλία πάνω στην οργάνωση, τα οποία έχουν πουλήσει συνολικά περισσότερα από δύο εκατομμύρια αντίτυπα. Τα έργα της έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες και το 2015 η Μαρί Κόντο συμπεριλήφθηκε από το περιοδικό Timeστους 100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στον πλανήτη.

Aναζητήστε το στα Public.

«Σπίτι σε τάξη, ζωή σε τάξη» @ Public Συντάγματος

Το Public και οι εκδόσεις Κλειδάριθμος σας προσκαλούν την Πέμπτη 28 Μαρτίου, στις 19.00, στο Public Συντάγματος στο χώρο του βιβλιοπωλείου στον 3ο όροφο για να βάλουμε τη ζωή μας σε τάξη παρέα!

«Σου δίνει χαρά;»
Η μέθοδος Κον Μαρί είναι ένας απλός και αποτελεσματικός τρόπος να νικήσεις την ακαταστασία και να ανακαλύψεις τι θέλεις να κάνεις στη ζωή σου.

Μαζί μας θα είναι:
Η Δρ. Νάνσυ Μαλλέρου, Coach Ομιλήτρια Συγγραφέας, ιδρύτρια & CEO Life Clinic Group
Η Μαριλένα Βαϊνανίδη, spitishoot.com
Η Νατάσα Μπερέκου, beauty editor tlife.gr
Τη συζήτηση θα συντονίζει η Πηνελόπη Θεοδωρακάκου, συνιδρύτρια του Women on Top.

Extra tip: Dress code δεν έχουμε αλλά μπορείς να φέρεις μαζί σου το μπλουζάκι, το παντελόνι ή ό,τι άλλο θέλεις να διπλώσουμε!

Βιβλία ενηλίκων