Φροντίστε να γεύεστε την κάθε στιγμή της ζωής με ευγνωμοσύνη!

Φροντίστε να γεύεστε την κάθε στιγμή της ζωής με ευγνωμοσύνη!

Η αποδοτικότερη επένδυση που μπορούμε να κάνουμε σήμερα είναι να επενδύσουμε όσο περισσότερο μπορούμε στην μόρφωση, στην καλή υγεία και στις καλές σχέσεις με την οικογένεια μας.
Πλέον τα ακριβά ρολόγια, τα γρήγορα αυτοκίνητα, τα υπερπολυτελή σπίτια, τα πανάκριβα κοσμήματα, ρούχα, παπούτσια, τσάντες δεν θα είναι ένδειξη πλούτου και ευημερίας.

Στις ανεπτυγμένες κοινωνίες οι άνθρωποι θέλουν να έχουν μπουτίκ φροντίδα υγείας για τους εαυτούς τους και τα παιδιά τους. Αυτό σημαίνει καλή και υγιεινή διατροφή, άσκηση, ψυχική υγεία, Προληπτική ιατρική. Μιλούν για ολιστική φροντίδα και θυμούνται το ρητό «νους υγιής εν σώματι υγιεί» Ιπποκράτης. Φροντίζουν να ζουν με ευγνωμοσύνη, να απολαμβάνουν, να γεύονται κάθε στιγμή της ζωής τους, να έχουν υπομονή, να συγχωρούν και να δημιουργούν δεσμούς με τους ανθρώπους της καρδιάς τους. Κοιμούνται αρκετά, δεν καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ, διαλογίζονται συχνά.

Το σημείο στο οποίο δίνουν ιδιαίτερη σημασία είναι η εκπαίδευση και επιμόρφωση των παιδιών τους. Θέλουν να μιλούν για αξίες και ηθική, η ηθική νοημοσύνη έχει σπουδαία θέση. Προτιμούν να επενδύσουν χρήματα για την εισαγωγή του παιδιού τους σε ένα καλό πανεπιστήμιο, ένα καλό μεταπτυχιακό παρά στην αγορά ενός πανάκριβου σπορ αυτοκινήτου.

Επίσης και ο τρόπος της διασκέδασης είναι πιο παραγωγικός. Αντί να περνούν ώρες μέσα σε εμπορικά κέντρα ή να ζούνε μέσα σε εικονικές πραγματικότητες μέσα από τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης προτιμούν βόλτες στη θάλασσα, σε πάρκα ακόμα και μέσα στην πόλη με την οικογένεια τους, επίσκεψη σε μουσεία, θέατρα, κινηματογράφο και ταξίδια όπου γνωρίζουν άλλους πολιτισμούς και κοινωνίες. Χτίζουν δεσμούς και δημιουργούν αναμνήσεις με τα μέλη της οικογένειας τους.

Πλέον γνωρίζουμε πως όταν αγοράσουμε ένα ακριβό κόσμημα η διάρκεια της χαράς μας είναι πολύ μικρότερη από ότι περιμέναμε. Ενώ αν το αντίστοιχο ποσό χρημάτων το δίναμε για μια δραστηριότητα που θα δημιουργούσε ανάμνηση η διάρκεια της χαράς είναι πολύ μεγαλύτερη.
Οι δεσμοί με την οικογένεια μας είναι πολύ σημαντικοί και απαιτούν συνεχή φροντίδα και προσπάθεια. Η αγάπη μας δίνει τη δύναμη να προχωράμε και να στεκόμαστε όρθιοι στις δύσκολες καταστάσεις της ζωής μας. Η αγκαλιά, η καλή κουβέντα, η ενσυναίσθηση από τους ανθρώπους της καρδιάς μας έχουν ανεκτίμητη αξία!!!

Σοφία Λίναρη
Σύμβουλος ψυχικής υγείας
www.happinesstherapy.gr
Facebook
Τηλ. 6948579944

Ψυχολογία