Ρέϊκι, ή αλλιώς the Healing Hands

Ρέϊκι, ή αλλιώς the Healing Hands

Η ματιά της θεραπεύτριας
Ρέικι λέω, και με ρωτάνε: «Τί είναι αυτό;».

Ως Ψυχολόγος/ Σύμβουλος – Θεραπεύτρια αλλά κι ως άνθρωπος που εξελίσσεται, έβλεπα να δημιουργείται ένα κενό από τις διάφορες παραδοσιακές προσεγγίσεις στην θεραπεία, μονόπλευρες αν θέλεις οι περισσότερες, προσεγγίσεις που έχουμε εκπαιδευτεί να χρησιμοποιούμε συνήθως όσοι ασχολούμαστε με τον τομέα της ψυχικής υγείας.

Εμένα όμως πάντα με ενδιέφερε ο άνθρωπος στο «όλον» του, η ευρύτητα κι η ιδιαιτερότητα και η ποικιλομορφία του ανθρώπου, στοιχεία που ανακάλυψα μέσα από την δουλειά μου αλλά και από την ζωή μου ότι δεν καλύπτονται από κουτάκια και στεγανά. Έτσι αναζήτησα κάτι πιο ευρύ, κάτι πιο ελεύθερο, κάτι πιο δεκτικό, κάτι που να μπορεί να αγκαλιάσει ολόκληρο τον άνθρωπο.

Κι εκεί πάνω γνωρίστηκα με το Ρέϊκι. 

Θυμάμαι ακόμα τι αισθάνθηκα την πρώτη φορά που έκανα Ρέϊκι ως θεραπευόμενη, και βέβαια την πρώτη μέρα της εκπαίδευσης μου. Στο τέλος εκείνης της πρώτης μέρας με είχε κατακλύσει μία πελώρια αίσθηση «ανήκειν»! Κατάλαβα ότι είχα βρει αυτό που πάντα αναζητούσα!

Τί είναι όμως το ρέϊκι και γιατί τόσο ενδιαφέρον;

Το ρέϊκι κατ’ αρχάς είναι μία ολιστική ενεργειακή θεραπευτική προσέγγιση που αναφέρεται στο σώμα και το πνεύμα. Είναι μία θεραπεία που δεν χρησιμοποιεί υλικά ή «φάρμακα» ή άλλα σκευάσματα γι’ αυτό και μπορούμε να πούμε ότι είναι απόλυτα φυσική. Επίσης μπορεί να λάβει χώρα παντού!

Η λέξη «Ρέϊκι» είναι σύνθετη Ιαπωνική λέξη και σημαίνει «η ροή της συμπαντικής ενέργειας». Είναι μία μέθοδος θεραπείας που εισήγαγε για πρώτη φορά ο δάσκαλος Δρ. Μικάο Ουσούι στις αρχές του 20ου αιώνα, στην Ιαπωνία. Μέσα από τους μαθητές του μεταφέρθηκε στην Δύση κια διαδίδεται συνεχώς.

Πώς γίνεται το ρέικι;

Κατά την θεραπεία με ρέικι ο θεραπευτής γίνεται το κανάλι ή ο αγωγός αν θέλεις για την ροή και διοχέτευση της συμπαντικής ενέργειας στον θεραπευόμενο. Η ενέργεια περνάει μέσα από τα χέρια του θεραπευτή και κατευθείνεται όπου είναι απαραίτητη. Η ενέργεια του σύμπαντος βρίσκεται παντού γύρω μας, είναι σε διαρκή κίνηση και λειτουργία, οπότε μέσω μίας εστιασμένης θεραπευτικής συνεδρίας διοχετεύεται στον θεραπευόμενο η ιαματική ενέργεια και ενεργοποιεί/ενεργοποιείται αναλόγως. Η εμπειρία είναι medizin-de.com και διαφορετική για τον καθένα και δεν μπορεί ούτε χρειάζεται να περιγραφεί με λέξεις.

Πώς λειτουργεί;

Το ρέικι έχει κάποιες συγκεκριμένες ιδιότητες, όπως σοφία, διαίσθηση, εξισορρόπηση, εναρμόνιση και ίαση.

Λέγοντας «σοφία» εννοούμε ουσιαστικά ότι η ενέργεια έχει μία αυτόνομη ευφυΐα, ας την πούμε «αυτοδιάθεση» και διαχέεται εκεί όπου χρειάζεται να λειτουργήσει θεραπευτικά ή εξισορροπιστικά στον θεραπευόμενο. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο και είναι μία θεραπεία ανοιχτή για όλους και συμβατή με όλους, ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας, εθνικότητας, θρησκείας.

Τί προσφέρει;

Προσφέρει χαλάρωση, ανακούφιση, εξισορρόπηση, εναρμόνιση, αποκατάσταση, ίαση.

Προσφέρει βελτίωση της υγείας, σωματική και πνευματική ευεξία, ψυχική ανάταση, συναισθηματική ισορροπία, πνευματική εξέλιξη.

Προσφέρει ευεργετικά αποτελέσματα σε σώμα, πνεύμα και ψυχή.

Το ρέικι, δεν είναι θρησκεία και σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστά την ιατρική, και η γνώμη μου είναι πως ούτε και θα έπρεπε. Είναι όμως μία εξαιρετική συμπληρωματική θεραπεία, χωρίς σκευάσματα, πόνο, ή επιπλοκές.

Οι συνεδρίες καθορίζονται από τον θεραπευτή και τον θεραπευόμενο και βέβαια ανάλογα και με το θέμα το οποίο υπάρχει.

Οι θεραπευτές του ρέικι, εκτός του ότι οι ίδιοι φυσικά εφαρμόζουν την θεραπεία αυτή στην καθημερινότητα τους, φροντίζουν να εφαρμόζουν και τις 5 αρχές του δάσκαλου Ουσούϊ και του Ρέικι, και με αυτές θέλω να σας αποχαιρετήσω σήμερα!

5 Βασικές Αρχές του Ρέικι

μόνο για σήμερα δεν θυμώνω
μόνο για σήμερα δεν ανησυχώ
είμαι ευγνώμων
εργάζομαι τίμια και εντατικά
είμαι ταπεινός

Με αγάπη και φως, κι ευγνωμοσύνη,
της Χριστιάνα Γερμανού, MSc

 

 

 

 

Ψυχοθεραπεία / Συμβουλευτική / Ρέικι Συμβουλευτική Οικογένειας – Γονέων / Ευ Ζην

Βιογραφικό:
Η Χριστιάνα Γερμανού είναι ψυχολόγος με πτυχίο Ψυχολογίας (BSc) από το University of La Verne, California και μεταπτυχιακές σπουδές (MSc) στην Συμβουλευτική Ψυχολογία με Γνωστική Συμπεριφοριστική προσέγγιση (CBT Cοunselling) από το Teesside University.
Με εκπαίδευση στην ψυχοθεραπεία Gestalt, την διαχείρηση εξαρτήσεων, και την υπογονιμότητα, τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την οικογένεια -ζευγάρι, γονείς – και παράλληλα με τις ατομικές συνεδρίες κι ομιλίες, συντονίζει ομάδες και σεμινάρια πάνω σε θέματα που απασχολούν όλους τους γονείς αλλά κι όλους μας στην καθημερινότητα. Είναι μέλος Ευρωπαϊκών οργανισμών ψυχολογίας και συνεργάζεται με μεγάλα κέντρα ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής κι ιδιώτες ιατρούς.
Στόχος της είναι η ισορροπία κι η ολιστική ευημερία του ατόμου, το ευ ζην στην πράξη, κι αρθρογραφεί καθημερινά στην προσωπική της ιστοσελίδα www.rootsandroutes.gr.

Ψυχολογία