Πώς να μην χάσετε την επαφή με τον σύντροφό σας με τον ερχομό του μωρού σας;

Πώς να μην χάσετε την επαφή με τον σύντροφό σας με τον ερχομό του μωρού σας;

Αυτό το μικρό πλασματάκι που με τον ερχομό του γεμίζει τον κόσμο σας με χρώματα και φως.

Περιμένατε τόσους μήνες, και προσπαθούσατε να φαντασθείτε  το προσωπάκι του, τα ματάκια του, τα χειλάκια του. Και τώρα στέκεται μπροστά σας, αθώο και ανήμπορο και κλαίει, κλαίει, κλαίει………

Τα συναισθήματα είναι τόσο έντονα που σας κατακλύζουν, αλλά και τόσο ανάμεικτα. Η αγάπη που νοιώθετε είναι απέραντη και απεριόριστη. Αλλά………… υπάρχει το μεγάλο αλλά………

Η κούραση, η ξαγρύπνια, η κλεισούρα δεν σας αφήνουν να χαλαρώσετε και να χαρείτε αυτό το υπέροχο δώρο που σας πρόσφερε η ζωή.

Η σχέση με τον σύντροφό σας είναι πολύ σημαντική και πρέπει να την ανανεώσετε και να την δυναμώσετε.
Ας σκεφτούμε λοιπόν τρόπους και τρικ που θα κρατήσουν και την πίτα ολάκερη και τον σκύλο χορτάτο.

  1. Μία σίγουρη λύση είναι να μην διστάσετε να ζητήσετε βοήθεια.
  2. Δίπλα σας σίγουρα βρίσκονται πρόσωπα που σας αγαπούν και σας νοιάζονται, είτε είναι γονείς, είτε αδέλφια, είτε φίλοι. Αφήστε το μωρό σας σε άτομο της εμπιστοσύνης σας και πιάστε το χέρι του συντρόφου σας και ανοίξτε την πόρτα για μια μικρή ή και μεγάλη βόλτα.
  3. Περπατήστε στην παραλία, στην εξοχή, πηγαίνετε για καφέ, για φαγητό, για ποτό και ξαναθυμηθείτε τις τρυφερές και παθιασμένες στιγμές σας.
  4. Μην αφήνετε την ρουτίνα να βαλτώσει την σχέση σας.
  5. Αν χρειαστεί αφήστε το μωρό σας για ολόκληρο το βράδυ, και εκμεταλλευθείτε την κάθε στιγμή. Την άλλη μέρα θα είστε με γεμάτες τις μπαταρίες και έτοιμοι να αντιμετωπίσετε τα πάντα.

Και το μωρό σας θα εισπράξει την χαρά σας και την ευτυχία σας και θα νοιώσει χαλαρά και ήρεμα. Και όταν το μωρό μας είναι ήσυχο, και κοιμάται, και είναι καλά, και εσείς απολαμβάνετε περισσότερο την ζωή σας.

Μια άλλη μέθοδος είναι η οργάνωση του χρόνου σας.

Αν δεν έχετε κοιμηθεί όλο το βράδυ γιατί το μωράκι σας ήταν ανήσυχο και έκλαιγε, εκμεταλλευτείτε τον χρόνο που κοιμάται κατά την διάρκεια της ημέρας, και κλείστε τα μάτια σας και απλώστε το κουρασμένο σας κορμί για όσο αυτό είναι ήσυχο.

Δεν είναι απαραίτητο το σπίτι σας να είναι τέλειο και να λαμποκοπάει, ούτε να έχετε μαγειρέψει το τέλειο και δύσκολο φαγητό, γιατί απλούστατα δεν θα έχετε το κουράγιο να το απολαύσετε.

Σε λίγο διάστημα το μωρό σας θα προσαρμοσθεί σε τακτικές ώρες ύπνου και χαλάρωσης, οπότε θα κάνετε όλα αυτά που θέλετε και θα επανέλθετε στους φυσιολογικούς ρυθμούς σας.

Μην χάνετε τις υπέροχες στιγμές που σας προσφέρει το αγγελούδι σας, επειδή αισθάνεστε κουρασμένοι, γιατί ο χρόνος περνάει πολύ γρήγορα και θα απογοητευθείτε για όλα όσα χάσατε, προσπαθώντας να είστε τέλειοι σε όλα.

της Γεωργίας Χατζή

Tips