Τι θα φάμε σήμερα μαμά; Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 7 έως 13 Ιανουαρίου

Τι θα φάμε σήμερα μαμά; Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 7 έως 13 Ιανουαρίου

Το κλασσικό πρόβλημα της νοικοκυράς κάθε βδομάδα είναι τι θα μαγειρέψει. Σας δίνουμε λοιπόν μια πλήρη πρόταση διατροφής για όλη τη βδομάδα. Θα μπορείτε να προμηθεύεστε τα υλικά σας από το σαββατοκύριακο για να προετοιμάζετε το μενού της εβδομάδας.

Κάθε βδομάδα θα ετοιμάζουμε ένα πλήρες ισορροπημένο εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής το οποίο έχει επιμεληθεί η pasta blogger Βικτώρια Γιανναρά. Οι συνταγές έχουν συλλεχθεί από ποικίλα sites αλλά και από το www.ilispasta.gr στο οποίο η Βικτώρια είναι Head of Business Development στην οικογενειακή επιχείρηση ΗΛΙΣ Παραδοσιακά Ζυμαρικά.

Μενού εβδομάδας 7/1 – 13/1

Δευτέρα

Αρακάς λαδερός

Υλικά

  • 1 κιλό φρέσκος αρακάς, καθαρισμένος (περίπου 2 κιλά ακαθάριστος) ή κατεψυγμένος
  • 170 ml ελαιόλαδο (λίγο λιγότερο από 1 φλιτζάνι)
  • το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος από 6 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • το λευκό και το πολύ τρυφερό πράσινο μέρος από 2 – 3 χλωρά σκορδάκια, ψιλοκομμένα ή 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 2 μέτρια καρότα, προτιμάμε βιολογικά, σε κυβάκια, λίγο μεγαλύτερα από το μέγεθος του αρακά
  • 2 – 3 μέτριες πατάτες, σε κυβάκια των 2 – 3 εκ.
  • 2 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
  • τα φύλλα και τα τρυφερά κλωναράκια από 1 ματσάκι μάραθο, ψιλοκομμένα
  • τα φύλλα και τα τρυφερά κλωναράκια από 1/2 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένα
  • 1 αστεροειδής γλυκάνισος (νεωτεριστική προσθήκη στον λαδερό αρακά, που όμως δίνει μια ταιριαστή, ουζάτη νότα στο φαγητό)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά 50 ml από το μετρημένο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και τα σκορδάκια μαζί με τον αστεροειδή γλυκάνισο για περίπου 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Προσθέτουμε τις πατάτες και τα καρότα, και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά. Προσθέτουμε και τον πελτέ, και ανακατεύουμε για 1/2 λεπτό ακόμα. Ρίχνουμε 300 ml ζεστό νερό και μαγειρεύουμε για περίπου 10 – 12 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και τα καρότα, και να εξατμιστούν τα υγρά. Εν τω μεταξύ, σε μια άλλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει ζεματίζουμε τον αρακά για περίπου 3 – 4 λεπτά. Τον στραγγίζουμε και τον ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τις πατάτες και τα καρότα, όταν είναι έτοιμα, και τα μαγειρεύουμε όλα μαζί, για περίπου 1 λεπτό, να ενωθούν τα αρώματα. Αποσύρουμε, ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι, τα μυρωδικά, αλατοπίπερο, και ανακατεύουμε απαλά. Αφήνουμε τον αρακά να κρυώσει και τον σερβίρουμε συνοδεία πικάντικης φέτας ή με γιαούρτι ανακατεμένο με ελαιόλαδο και λίγο σκόρδο, και με ζεστό ψωμί της αρεσκείας μας.

πηγή

Τρίτη

Ανοιχτή πίτα με κοτόπουλο και σπανάκι

Υλικά

  • 500 γρ. φιλέτο κοτόπουλου, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1½ κ.σ. βούτυρο
  • 1 φάκελος Σάλτσα για ζυμαρικά Carbonara
  • 1 φλ. κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
  • 300 γρ. σπανάκι, φρέσκο ή κατεψυγμένο
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 200 γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί
  • 2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα

Εκτέλεση

  1. Σε βαθύ αντικολλητικό σκεύος, σοτάρουμε το κοτόπουλο σε 1 κ.σ. Βιτάμ για 5΄-7΄, μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
  2. Προσθέτουμε στο σκεύος τη σάλτσα Carbonara ανακατεμένη με την κρέμα γάλακτος και βράζουμε για 5΄ περίπου.
  3. Ρίχνουμε το σπανάκι, ανακατεύουμε για 1΄-2΄ και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  4. Αλείφουμε το ταψί με το υπόλοιπο Βιτάμ και απλώνουμε προσεκτικά το φύλλο σφολιάτας. Σκεπάζουμε με το μείγμα του κοτόπουλου και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί. Περιχύνουμε τέλος με τα αυγά.
  5. Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 25΄, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
  6. Αποσύρουμε από τον φούρνο και αφήνουμε την πίτα να σταθεί για 10΄ περίπου πριν την κόψουμε.

Tip:

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το σπανάκι με μπρόκολο, μανιτάρια ή κολοκύθια.

πηγή

Τετάρτη

Γίγαντες φούρνου

Υλικά

  • 250 γρ. φασόλια γίγαντες
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 φλιτζ. τσαγιού (200 ml) ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζ. τσαγιού (400 γρ.) ντομάτες, ψιλοκομμένες, με τα υγρά τους (ή 1 κονσέρβα ολόκληρα ντοματάκια, με τους χυμούς τους, τα οποία ψιλοκόβετε κονκασέ)
  • 1 φλιτζ. τσαγιού λιαστές ντομάτες σε λάδι, καλά στραγγισμένες
  • 3 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε ροδέλες
  • 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 3 – 4 κλωνάρια σέλινο (με τα φύλλα), ψιλοκομμένα
  • ½ ματσάκι άνηθος (χωρίς τα κοτσάνια), ψιλοκομμένος
  • 2 κουτ. σούπας μπούκοβο (γλυκό ή καυτερό ή μισό-μισό)
  • 3 κουτ. σούπας φρυγανιά (γαλέτα), τριμμένη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Μουσκεύω αποβραδίς τους γίγαντες σε ένα μεγάλο μπολ με κρύο νερό. Την επόμενη ημέρα τους στραγγίζω, τους ξεπλένω καλά με κρύο νερό και τους ρίχνω σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Τους καλύπτω καλά με κρύο νερό, προσθέτω τα φύλλα δάφνης και τους βάζω να πάρουν μια βράση σε δυνατή φωτιά.
  2. Βήμα 2 Χαμηλώνω αμέσως τη φωτιά, ξαφρίζω για όσο διάστημα ανεβαίνει αφρός στην επιφάνεια και σιγοβράζω για 1 ώρα.
  3. Βήμα 3 Στο μεταξύ, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τα κρεμμύδια και τις πιπ
  4. Πιπεριές Φλωρίνης
  5. Βήμα 4 για 5 – 6 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Νοστιμίζω με αλάτι και πιπέρι και αποσύρω από τη φωτιά.
  6. Βήμα 5 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  7. Βήμα 6 Μόλις περάσει η 1 ώρα βρασίματος των φασολιών, τα στραγγίζω (κρατάω το ζουμί κατά μέρος), και τα αδειάζω σε ένα μέτριο, βαθύ ταψί. Προσθέτω τις ψιλοκομμένες ντομάτες (ή τα ντοματάκια κονσέρβας), με τους χυμούς τους, το σοταρισμένο μείγμα πιπεριάς-κρεμμυδιών, τις λιαστές ντομάτες, το σέλινο, τον άνηθο και το μπούκοβο (γλυκό ή καυτερό).
  8. Βήμα 7 Νοστιμίζω με αλάτι και πιπέρι, περιχύνω με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και 1 φλιτζάνι (200 ml) από το νερό από το βράσιμο των φασολιών. Ανακατεύω, πασπαλίζω με την τριμμένη φρυγανιά και βάζω το ταψί σε ένα από τα μεσαία ή χαμηλά ράφια του φούρνου.
  9. Βήμα 8 Ψήνω τους γίγαντες για 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν και να μελώσουν οι χυμοί τους.
  10. Βήμα 9 Τους σερβίρω ζεστούς (ή σε θερμοκρασία περιβάλλοντος) και συνοδεύω με ελιές, μαύρες ή πράσινες.

πηγή

Πέμπτη

Σουφλέ με κολοκύθα, σελινόριζα και παρμεζάνα

Υλικά

  • 800 γρ. (καθαρό βάρος) κολοκύθα, κομμένη σε κομμάτια 4 – 5 εκ. (βρίσκουμε και έτοιμη, καθαρισμένη κολοκύθα σε φέτες)
  • 500 γρ. σελινόριζα, κομμένη σε κύβους 4 – 5 εκ.
  • 120 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 70 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 1 ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
  • 7 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 2 κουτ. γλυκού κορνφλάουρ
  • 130 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτ. σούπας ξερή μαντζουράνα, τριμμένη
  • 1 κουτ. γλυκού ξερός κόλιανδρος, τριμμένος
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C και στρώνουμε ένα μεγάλο ρηχό ταψί με λαδόκολλα. Απλώνουμε τα κομμάτια της κολοκύθας και της σελινόριζας, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για περίπου 25 – 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Ξεφουρνίζουμε (δεν σβήνουμε το φούρνο, ώστε να είναι ζεστός για να ψήσουμε το σουφλέ), ρίχνουμε την κολοκύθα και τη σελινόριζα στο μπλέντερ ή στο μούλτι (σε δόσεις) και τις πολτοποιούμε. Αλείφουμε με λίγο από το ελαιόλαδο ένα πυρίμαχο σκεύος για σουφλέ ή ένα βαθύ πυρέξ περίπου 30 εκ. και πασπαλίζουμε με τη μισή ποσότητα παρμεζάνας, έτσι ώστε να καλύψουμε τον πυθμένα και τα τοιχώματα.
  2. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 4 – 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  3. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το κορνφλάουρ και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αναμειχθούν. Προσθέτουμε τον πολτό λαχανικών, το κρεμμύδι, αλατοπίπερο, τη μαντζουράνα, τον κόλιανδρο και τη γραβιέρα, ανακατεύουμε απαλά και στρώνουμε ομοιόμορφα στο ταψί. Σκορπίζουμε την υπόλοιπη παρμεζάνα στην επιφάνεια και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει.

πηγή

Παρασκευή

Ψάρι πακέτο στη λαδόκολλα

Υλικά

  • 4 φιλέτα ψαριού (συναγρίδα ή ροφό ή τσιπούρα ή όποιο άλλο ψάρι προτιμάτε)
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους
  • ψιλοκομμένα
  • 1 ρίζα φινόκιο λεπτοκομμένη
  • 1 κ.σ. κάππαρη ψιλοκομμένη
  • 1 ντομάτα κομμένη σε μικρά καρέ
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4 κομμάτια λαδόκολλα
  • 4 κομμάτια αλουμινόχαρτο

Εκτέλεση

1.    Ξεκινάμε το ψάρι στη λαδόκολλα, ανακατεύοντας μέσα σε ένα μπολ τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το φινόκιο, τις ντομάτες, την κάππαρη, το ελαιόλαδο και λίγο αλατοπίπερο.

2.    Απλώνουμε στον πάγκο τα τέσσερα κομμάτια αλουμινόχαρτου και πάνω σε κάθε ένα από αυτά τοποθετούμε τις λαδόκολλες. Πάνω σε κάθε λαδόκολλα ισομοιράζουμε τη γέμιση των λαχανικών. Τοποθετούμε επάνω τα φιλέτα ψαριού, με την πέτσα προς τα πάνω. Με πινέλο αλείφουμε τα φιλέτα με λίγο ελαιόλαδο κι αλατοπιπερώνουμε ελάχιστα.

3.    Κλείνουμε τα πακέτα διπλώνοντας τη λαδόκολλα μαζί με το αλουμινόχαρτο σε μισοφέγγαρο. Πιέζουμε και γυρίζουμε τις άκρες προς τα μέσα, όπως κάνουμε κόθρο στις πίτες. Πατάμε πολύ καλά την ένωση για να μην ανοίξει –είναι πολύ βασικό να μη χάσουμε υγρά από τη λαδόκολλα. Στο τέλος τα πακέτα θα έχουν σχήμα και «γείσο» σαν τυρόπιτα. Στη συνέχεια, τα αραδιάζουμε πάνω σε λαμαρίνα. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 240οC για 15΄. Κατά το ψήσιμο τα πακέτα φουσκώνουν σαν μπαλόνι. Αφού ψηθούν, τα αφήνουμε να σταθούν 5΄.

4.    Τρυπάμε με μαχαίρι τη λαδόκολλα, να βγει ο ατμός και προσέχουμε τα δάχτυλά μας γιατί καίει πολύ! Στη συνέχεια ανοίγουμε τα πακέτα και σερβίρουμε τα φιλέτα σε πιάτα περιχύνοντας με τα υγρά τους. Συνοδεύουμε με σαλάτα από βραστές πατάτες.

πηγή

Σαββάτο

Ριζότο με ξερά και φρέσκα μανιτάρια

Υλικά

  • 30 γρ. αποξηραμένα πορτσίνι ή άλλα ξερά μανιτάρια που θα βρούμε στην αγορά
  • 1 λίτρο ζωμός κοτόπουλου
  • 80 γρ. βούτυρο (κατά προτίμηση αιγοπρόβειο, γιατί η έντονη γεύση του ταιριάζει ιδιαίτερα με τη «γήινη» νοστιμιά των μανιταριών – εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε αγελαδινό ή ίση ποσότητα σε λάδι)
  • 2 φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια ή 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε μικρά καρέ
  • 1 σκελίδα σκόρδου, πολύ ψιλοκομμένη
  • 150 γρ. φρέσκα μανιτάρια (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ό,τι φρέσκο μανιτάρι βρούμε στην αγορά, από απλά άσπρα μανιτάρια και πορτομπέλο -που βρίσκουμε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ- μέχρι κανθαρέλες και φρέσκα πορτσίνι -που βρίσκουμε σε ορισμένα μόνο μανάβικα και ντελικατέσεν-, όχι όμως πλευρώτους), κομμένα σε μικρά κομμάτια.
  • 200 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 280 γρ. ρύζι για ριζότο (κατά προτίμηση Καρναρόλι)
  • 1 κουτ. σούπας ανάμεικτα ξερό εστραγκόν και ξερή ρίγανη, τριμμένα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 80 γρ. παρμεζάνα ή γραβιέρα Αμφιλοχίας (με αποκλίσεις στη γεύση), τριμμένη

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε 1½ φλιτζ. τσαγιού χλιαρό νερό και ρίχνουμε τα αποξηραμένα πορτσίνι. Τα αφήνουμε να μουσκέψουν και να μαλακώσουν, για 15 λεπτά. Για να τα βγάλουμε, δεν ανακινούμε το μπολ, για να μην αναδευτεί το χώμα που έβγαλαν τα μανιτάρια. Αντίθετα, τα βγάζουμε ένα-ένα με τα δάχτυλά μας και τα ξεπλένουμε σε λίγο κρύο νερό πολύ προσεκτικά. Τα ρίχνουμε στο ζωμό κοτόπουλου μέσα σε μια κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, για να δώσουν τη γεύση και το άρωμά τους στο ζωμό.

Σε μια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο ή το λάδι σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε απαλά τα κρεμμυδάκια για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.

Ρίχνουμε το σκόρδο και το σοτάρουμε για 1 λεπτό. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα φρέσκα μανιτάρια, δυναμώνουμε τη φωτιά και τα σοτάρουμε για 3 λεπτά.

Σβήνουμε με το κρασί και τα βράζουμε για περίπου 3 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε καλά για περίπου 2 – 3 λεπτά, μέχρι να γυαλίσουν οι κόκκοι του. Αρχίζουμε να ρίχνουμε το ζωμό σε δόσεις (ρίχνοντας μαζί και τα πορτσίνι που περιέχει). Μαζί με την τελευταία δόση ζωμού ρίχνουμε και το μείγμα εστραγκόν – ρίγανης.

Όταν το ριζότο είναι έτοιμο, το αποσύρουμε από τη φωτιά, το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 2 – 3 λεπτά και το μοιράζουμε σε πιάτα, πασπαλίζοντας κάθε μερίδα με το τριμμένο τυρί. Αν θέλουμε, γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

πηγή

Κυριακή

Σπαγγέτι ολικής με πέστο μπρόκολου και λεμονοκεφτέδες

Υλικά

  • 1 κιλό κιμά κοτόπουλο ανάμεικτος από μπούτι και στήθος
  • 250 γρ. κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • τα φυλλαράκια από 1 ματσάκι φρέσκου δυόσμου, ψιλοκομμένα
  • 4 – 5 φέτες ψωμί του τοστ
  • 1 αυγό
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • Το ξύσμα & το χυμό από 3 μέτρια λεμόνια
  • Λίγη ρίγανη
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Λίγο κύμινο

Για το Σπαγγέτι ολικής με πέστο μπρόκολου

  • 500 γρ. Σπαγγέτι ολικής Νο 6 ΗΛΙΣ
  • 250γρ. μπρόκολο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/4 κουταλάκι αλάτι
  • 2/3 φλιτζάνι κουκουνάρι
  • 2/3 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Εκτέλεση

..για τους λεμονοκεφτεδέδες

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε με το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 6΄-7΄. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε τον κιμά κοτόπουλου και όλα τα υπόλοιπα υλικά μας και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι να ενωθούν πλήρως όλα τα υλικά μεταξύ τους.
  2. Πλάθουμε τον κιμά σε κεφτεδάκια (το καθένα να ζυγίζει 30 γρ. περίπου) και τους βάζουμε σε ένα ταψάκι. Τους βάζουμε με το ταψί στην κατάψυξη για 20 λεπτά ώστε να σφίξουν. Ψήνουμε κατευθείαν σε καλά ζεσταμένο γκριλ για 8 – 10 λεπτά στο ψηλότερο ράφι.

..για το Σπαγγέτι ολικής με πέστο μπρόκολου

  1. Κόβουμε το μπρόκολο σε μπουκετάκια και το βράζουμε σε βραστό αλατισμένο νερό για 1 λεπτό.Αφού το αφαιρέσουμε από την κατσαρόλα με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ με παγωμένο νερό για να κρυώσει για μερικά λεπτά. Το στραγγίζουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
  2. Παράλληλα, σε ένα ευρύχωρο σκεύος με καλά αλατισμένο νερό, βράζουμε το σπαγγέτι ολικής έως ότου να είναι aldente – στραγγίζουμε καλά (θυμόμαστε να κρατήσουμε λίγο από το νεράκι τους).

Διαβάστε περισσότερα..

Το γλυκό της εβδομάδας

Γαλατόπιτα

Σπιτικές μαρμελάδες και γλυκά κουταλιού by Andriana

Υλικά:

½ κιλό φύλλο κρούστας
1 λίτρο γάλα
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα γεμάτη σιμιγδάλι ψιλό
5 αυγά
Ζάχαρη άχνη
3 βανίλιες
1 Βιτάμ
Κανέλα

Εκτέλεση: 
Ζαρώνουμε τα μισά φύλλα και τα τοποθετούμε παράλληλα σε ένα ορθογώνιο πυρέξ. Λιώνουμε το βιτάμ και ρίχνουμε το μισό στα φύλλα. Φουρνίζουμε το ταψί και το αφήνουμε μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα. Εντωμεταξύ, ετοιμάζουμε την κρέμα. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα και ρίχνουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας διαρκώς. Όταν πήξει, αφήνουμε στην άκρη. Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη και τις βανίλιες. Αφού κρυώσει λίγο η κρέμα τα ενσωματώνουμε και απλώνουμε στα ψημένα φύλλα. Μετά βάζουμε με τον ίδιο τρόπο και τα υπόλοιπα φύλλα και ρίχνουμε και το υπόλοιπο λιωμένο βιτάμ. Ραντίζουμε και με λίγο νερό. Ξαναβάζουμε το ταψί στο φούρνο και το αφήνουμε να ψηθεί στους 200C. Όταν κρυώσει, αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

της pasta blogger Βικτώριας Γιανναρά
Head of Business Development στην οικογενειακή επιχείρηση ΗΛΙΣ Παραδοσιακά Ζυμαρικά

Βρείτε εδώ όλα τα εβδομαδιαία προγράμματα διατροφής και δεν θα ξανακούσετε από τα παιδιά σας την ερώτηση «Τι θα φάμε σήμερα μαμά».

Τι θα φάμε σήμερα μαμά;