Η αξέχαστη βόλτα μας στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Η αξέχαστη βόλτα μας στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

www.atticapark.gr

Το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο είναι ο απόλυτος οικογενειακός προορισμός διασκέδασης. Μόλις μια ανάσα από την μεγαλούπολη και νιώθεις ότι έχεις πάει εκδρομή την εξοχή. Τα παιδιά μου λατρεύουν τα ζώα και τον επισκεπτόμαστε τουλάχιστον 4 φορές τον χρόνο. Μια μόνο επίσκεψη με την οικογένεια σας και θα σας πείσει!

Ελάτε να σας ξεναγήσουμε και να πάρετε μια ιδέα του μοναδικού ζωολογικού πάρκου στην Ελλάδα, του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου!

Το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, είναι ένα αυτοχρηματοδοτούμενο δημιούργημα, εκτείνεται σε μια συνολική έκταση 200 στρεμμάτων, φιλοξενώντας περισσότερα από 2.000 ζώα, από 300 διαφορετικά είδη.  Ιδιοκτήτης του είναι ο κκ Ζαν-Ζακ Λεσουέρ.

Η λειτουργία του ξεκίνησε το Μάιο του 2000, αρχικά ως Ορνιθολογικό Πάρκο με την τρίτη μεγαλύτερη συλλογή πουλιών στο κόσμο (1.100 πουλιά από 300 διαφορετικά είδη), ζώα της φάρμας για τους μικρότερους επισκέπτες, και 3 πολύ εντυπωσιακούς μεγάλους χώρους – μικρογραφίες των 3 ηπείρων – στους οποίους οι επισκέπτες μπορούν να περπατήσουν και να θαυμάσουν την αντίστοιχη ορνιθολογική πανίδα και χλωρίδα.

Στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο μπορείτε να εξερευνήσετε μαζί με τα παιδιά σας τον Κόσμο των Eρπετών, το έκθεμα Ελληνική Πανίδα, με ζώα της Ελλάδας που δεν συναντάμε συχνά, την Αφρικανική Σαβάνα με ζώα από την Αφρικανική Ήπειρο, μαϊμούδες, αιλουροειδή, το Δάσος των Λεμούριων, όπου οι επισκέπτες μπορούν να βρίσκονται στον ίδιο χώρο με τους λεμούριους. Στη Γη των Τσίτα φιλοξενούνται τέσσερα τσίτα (Γατόπαρδοι) σε ένα μεγάλο χώρο τον οποίο οι επισκέπτες μπορούν να διασχίσουν μέσα από ειδικό διάδρομο.

Επίσης, το Τμήμα των Πιθήκων με τους χιμπατζήδες και τους γίββωνες καθώς και η Περιοχή της Ερήμου όπου φιλοξενούνται ζώα όπως καμήλες, γαϊδούρια της Σομαλίας. Το 2010 το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο «μεγαλώνει» την οικογένεια του φιλοξενώντας τέσσερα δελφίνια, δυο θαλάσσια λιοντάρια και δύο λευκούς ρινόκερους. Το 2015 καλωσορίσαμε δυο Ασιατικούς ελέφαντες.

Στα μελλοντικά σχέδια, περιλαμβάνεται επίσης η επέκταση των εγκαταστάσεων με τη Δεινοσαυρόπολη, ένα Μουσείο Εξέλιξης με έμφαση στην εποχή των Δεινοσαύρων, καθώς και την Ωκεανόπολη ένα Πρότυπο Ενυδρείο. Ομολογουμένως είναι κάτι που ο Κωνσταντίνος μου το περιμένει πως και πως ως γνήσιος λάτρης των Δεινοσαύρων.

Ζήστε μοναδικές στιγμές με τα παιδιά σας τώρα που είναι μικρά για να είστε στις αναμνήσεις τους όταν μεγαλώσουν!

Αν σας άρεσε η βόλτα μας στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, τι περιμένετε;;; Επισκεφτείτε το οπωσδήποτε με τα παιδιά σας. Θα είναι μια από τις καλύτερες εμπειρίες της ζωής τους!

Βρείτε εδώ πληροφορίες για τα εισιτήρια και τις προσφορές!

της Έφης Αργυροπούλου
Δημοσιογράφος, αρθρογράφος, συγγραφέας και blogger του Working Moms.

Οι προτάσεις μας