30+1 Τρόποι για να περνάς ποιοτικό χρόνο µε τα παιδιά σου

30+1 Τρόποι για να περνάς ποιοτικό χρόνο µε τα παιδιά σου

Οι περισσότερες σύγχρονες μαμάδες δουλεύουμε πολύ, ακόμα όμως και οι μαμάδες που δεν δουλεύουν εκτός σπιτιού, μπορεί να είναι όλη μέρα με τα παιδιά τους αλλά να μην περνούν ποιοτικό χρόνο μαζί, απλά να βρίσκονται στον ίδιο χώρο.

Πως όμως θα περνάμε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά μας; Αυτό το βιβλίο θα σας δώσει 30+1 ιδέες πως θα το καταφέρουμε!

Για να μην σας κρατάω σε αγωνία μέχρι να το αγοράσετε θα σας πω μερικούς τρόπους που έχουμε εφαρμόσει και με τα παιδιά μου:

  1. “Όταν ήμουν μικρή”: Τα παιδιά τρελαίνονται να τους αφηγούμαστε ιστορίες από τα παιδικά μας χρόνια και να τους επιβεβαιώνουμε πως πολλά από αυτά που κάνουν τα ίδια, τα κάναμε και εμείς όταν ήμασταν παιδιά.
  2. “Μαξιλαροπόλεμο”: Εφοδιαστείτε με μαξιλάρια και πολλή πολλή όρεξη και παίξτε το αγαπημένο παιχνίδι μικρών-μεγάλων, τον μαξιλαροπόλεμο.
  3. “Στην κουζίνα της αγάπης μας”: Μπείτε με τα παιδιά σας στην κουζίνα και φτιάξτε γλυκές και αλμυρές δημιουργίες, χωρίς όμως να σας νοιάζει αν λερωθεί η κουζίνα ή λερωθούν τα παιδιά! Και να είστε σίγουροι ότι αυτό που θα φτιάξουν ακόμα και αν είναι λαχανικό θα το φάμε με μεγάλη ευχαρίστηση γιατί θα το έχουν δημιουργήσει με τα χεράκια τους!
  4. “Δελτίο Ειδήσεων”: Χρησιμοποιήστε μια κούτα, κόψτε τη σε σχήμα τηλεόρασης και βάλτε τα παιδιά σας να σας πουν τα νέα της ημέρας ή νέα που έχουν ακούσει και έχουν εντυπωσιαστεί! Η συγκεκριμένη δραστηριότητα εστιάζει στην ενδυνάμωση της αυτοπεποίθησης των παιδιών, στην καλλιέργεια της γλώσσας, την ευφράδεια λόγου και τη μετάδοση γνώσεων.
  5. “Ζώα, φυτά, πράγματα”: Αυτό το γνωστό, κλασσικό και διαχρονικό παιχνίδι που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι διασκεδάζει και ταυτόχρονα αναπτύσσει την σκέψη των παιδιών.

Τις υπόλοιπες ιδέες θα τις βρείτε στο βιβλίο 30+1 Τρόποι – για να Περνάς Ποιοτικό Χρόνο µε τα Παιδιά σου

30+1 λόγοι αγάπης και αλήθειας.
30+1 τρόποι για να είσαι δίπλα στα παιδιά σου.
30+1 εύκολοι και ευχάριστοι τρόποι, για να περνάς καθημερινά ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά σου, να διασκεδάζετε, πότε παίζοντας και πότε συζητώντας, πότε ανακαλύπτοντας και πότε δημιουργώντας.

Κατά τη διάρκεια των «πειραμάτων» μου, αντιλήφθηκα πως η σχέση που μπορείς να χτίσεις με τα παιδιά σου μέσω του παιχνιδιού είναι ανεκτίμητης αξίας και σπουδαιότητας. Για το λόγο αυτό, σε κάθε πρόταση από τους 30+1 τρόπους που αναπτύσσω σ’ αυτό το εγχειρίδιο για γονείς, παραθέτω και τον τρόπο με τον οποίο βοηθά η καθεμιά από τις 30+1 προτάσεις μου στη διαμόρφωση και εξέλιξη του παιδιού, καθώς και στην ανάπτυξη των σχέσεων των παιδιών – αδερφιών μεταξύ τους, αλλά και της σχέσης τους μαζί σου.

Όλες οι ιδέες που αναφέρω στο παρόν βιβλίο έχουν δουλέψει με επιτυχία για μένα και τις αγάπες μου και είμαι σίγουρη πως το ίδιο, αν όχι και καλύτερα, θα έχουν και για σένα πολύ όμορφα, χαρούμενα και θετικά αποτελέσματα.

Λίγα λόγια για την συγγραφέα:

Η Άντρη Χαϊράλλα γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1983 στη Λευκωσία, όπου διαμένει μέχρι και σήμερα. Σπούδασε Ελληνική Φιλολογία στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, στο Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας. Είναι Συγγραφέας, Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης, Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Κλινική Υπνοθεραπεύτρια. Όντας ειδική στην Αυτο-βελτίωση, την Προσωπική Εξέλιξη και την Επίτευξη Στόχων, έχει ως όραμά της να διδάξει εργαλεία και τεχνικές προσωπικής ανέλιξης κι επιτυχίας σε όλους.

Από τις εκδόσεις iWrite κυκλοφορεί το μυθιστόρημα «Αναστασία, Παλεύοντας με τη Σχιζοφρένεια» και τα βιβλία προσωπικής ανάπτυξης «Ημερολόγιο Ευγνωμοσύνης και Οραμάτων» και «Θετική Μεταδοτικότητα». Σε ψηφιακή μορφή κυκλοφορεί το βιβλίο «Αγαπώ κι Ευγνωμονώ».

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπό της www.thetiki-metadotikotita.com ή να της γράψετε στο email info@thetiki-metadotikotita.com.

Αναζητήστε το σ’ όλα τα βιβλιοπωλεία και στο www.iwrite.gr.

της Έφης Αργυροπούλου
Δημοσιογράφος, αρθρογράφος, συγγραφέας και blogger του Working Moms.

Efi's Diary Βιβλία