Πως θα μάθω στο παιδί μου να τρώει υγιεινά μέσα από το παιχνίδι;

Πως θα μάθω στο παιδί μου να τρώει υγιεινά μέσα από το παιχνίδι;

Σήμερα παραλάβαμε ένα ξεχωριστό δέμα, ένα αναπάντεχα ευχάριστο βιβλίο γεμάτο πρακτικές συμβουλές που θα κάνει το παιδί σας να αγαπήσει την υγιεινή διατροφή μέσα από 30 συνταγές γεμάτες παιχνίδι, δημιουργικότητα και φαντασία!

Το βιβλίο “Στη χώρα των λαχανικών” δεν είναι άλλο ένα βιβλίο μαγειρικής!

Με περισσότερα από δεκαπέντε χρόνια εμπειρίας κοντά στα παιδιά, η Μαρία Χολέβα βοηθά τους γονείς να «ξανασυστηθούν» με το μαγείρεμα των λαχανικών και να μάθουν στα παιδιά τους να επιλέγουν συνειδητά τα λαχανικά στην καθημερινή διατροφή τους.

Μέσα από πρωτότυπα πιάτα, δείχνει πώς η προετοιμασία ενός φαγητού μπορεί να είναι ένα διασκεδαστικό παιχνίδι.

Ακολουθώντας τη σύγχρονη προσέγγιση ως προς την υγιεινή διατροφή, τα λαχανικά παρουσιάζονται με έναν τρόπο ιδιαίτερα φιλικό προς τα παιδιά, προάγοντας συναισθήματα όπως η έκπληξη και η χαρά.

Η Μαρία Χολέβα είναι από τα πιο γλυκά και αυθόρμητα κορίτσια που έχω γνωρίσει μέσα από τα social media. Από την πρώτη στιγμή σου αποπνέει εμπιστοσύνη και είναι η χαρά της ζωής. Είναι η φίλη που όλοι θα θέλαμε να έχουμε γιατί το χαμόγελό της και η αισιοδοξία της σε κάνουν να περνάς όμορφα μαζί της και να ξεφεύγεις από την μονότονη καθημερινότητα. Είναι χείμαρρος, πρόθυμη να σε βοηθήσει με την καρδιά της και αβίαστα σε ότι μπορεί και από τους ανθρώπους που ξεχωρίζεις με την πρώτη ματιά και την βάζεις για πάντα στη καρδιά σου.

Είμαι πολύ τυχερή και τα παιδιά μου τρώνε σχεδόν όλα τα λαχανικά και ότι τους μαγειρεύω. Όταν όμως παραλάβαμε αυτό το βιβλίο η λάμψη στα μάτια τους ήταν μοναδική! Ενθουσιάστηκαν από τα χρώματα, τις φωτογραφίες, τα όμορφα σχεδιάκια που η Μαρία έχει δημιουργήσει σ’ όλα τα πιάτα και αμέσως μου ζήτησαν να μπούμε στην κουζίνα, να δημιουργήσουμε και να φάνε ακόμα και τον αρακά, που δεν πολύ αγαπούν τώρα τελευταία. Αυτό και μόνο είναι η μεγάλη επιτυχία του βιβλίου.

Όπως λέει η Μαρία Χολέβα, «η άρνηση των παιδιών να φάνε λαχανικά δεν είναι μόνο θέμα γεύσης, είναι και θέμα υφής και μεγέθους». Σε ξένες χώρες, όπως η Ιαπωνία, τα λαχανικά δεν κρύβονται, αλλά παρουσιάζονται με τρόπο φιλικό προς το παιδί, για να κινητοποιηθεί η περιέργειά του. Αυτό προσπαθεί να πετύχει και η Μαρία Χολέβα, βασιζόμενη στη φιλοσοφία του bento, ώστε η ετοιμασία κάθε γεύματος να προσελκύει το παιδί.

Η Μαρία Χολέβα λατρεύει να μεγαλώνει παιδιά. Γι’ αυτό όλα τα επαγγελματικά βήματά της είχαν να κάνουν με παιδιά. Στην αρχή, τους μάθαινε τραγούδια στον βρεφονηπιακό σταθμό, μετά μέσα από την τηλεόραση συμβούλευε τις μανούλες τους, αργότερα έκανε το δικό της σπίτι, το «Mothersbird», για να επικοινωνούν καθημερινά. Ένα παιδί όμως δεν κατάφερε ποτέ να το μεγαλώσει. Το παιδί που έκρυβε μέσα της. Ένα παιδί που λάτρευε την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων, τα παιχνίδια στη φύση και τα βιβλία. Αυτό το παιδί βρήκε τρόπο να εκφραστεί μέσα από αυτό το βιβλίο που ενώνει δύο μεγάλες της αγάπες: τη μαγειρική και το παιχνίδι. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών, της Εκάβης και του Δημήτρη.

 

 

«Στη χώρα των λαχανικών» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα θα ανακαλύψετε 30 συνταγές γεμάτες παιχνίδι, δημιουργικότητα και φαντασία!

Δείτε στα παρακάτω βίντεο τη Μαρία Χολέβα να μεταμορφώνει δύο πιάτα με λαχανικά σε ένα διασκεδαστικό και δημιουργικότατο παιχνίδι!

Μπορείτε να το αναζητήσετε σ’ όλα τα βιβλιοπωλεία και στο www.dioptra.gr.

της Έφης Αργυροπούλου
Δημοσιογράφος, αρθρογράφος, συγγραφέας και blogger του Working Moms.

Efi's Diary Βιβλία