Πως θα απαλλαγούν τα παιδιά σας από τις ανεπιθύμητες ψείρες;

Πως θα απαλλαγούν τα παιδιά σας από τις ανεπιθύμητες ψείρες;

Οι ψείρες είναι οι μόνιμοι ενοχλητικοί επισκέπτες των παιδιών μας ειδικά κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Πιο επιρρεπείς είναι τα κορίτσια σε σχέση με τα αγόρια λόγω ότι έχουν μακρυά μαλλιά και όσο και αν σας φαίνεται περίεργο οι ψείρες προτιμούν καθαρό κεφάλι και όχι βρώμικο.

Ευτυχώς τα αγόρια μου ακόμα δεν τα έχουν επισκεφτεί οι ψείρες αλλά και εγώ έχω φροντίσει κάθε πρωί από τότε που ξεκινάει η σχολική χρονιά, πριν φύγουν για το σχολείο να ψεκάζω το κεφαλάκι τους με το LICE REP LOTION.
Είναι μαλακτική λοσιόν για την καθημερινή περιποίηση και προστασία των μαλλιών. Είναι απόλυτα ασφαλές προϊόν καθώς χάρη στο συνδυασμό Φυτικών Ελαίων Τεϊόδεντρου, Γερανιού, Λεβάντας, Neem και Γλυκεριδίων Αμυγδάλου, απωθεί τις φθείρες,προλαμβάνει την μετάδοση τους και δεν επιτρέπει επιμόλυνση, ενώ παράλληλα οι μαλακτικές ιδιότητες περιποιούνται τα μαλλιά.

Η ψείρα μεταδίδεται από παιδί σε παιδί με άμεση επαφή των κεφαλιών τους. Τρέφεται με αίμα, ενώ εναποθέτει τα αυγά της πάνω στην τρίχα πολύ κοντά στην ρίζα. Ζει περίπου 40 μέρες και κατά την διάρκεια της ζωής της η θηλυκή ψείρα γεννάει 300 περίπου αυγά, όπου ονομάζονται κόνιδες. Οι ψείρες σέρνονται στο τριχωτό του κεφαλιού αλλά δεν μπορούν ούτε να πηδήξουν, ούτε να πετάξουν.

Όταν λοιπόν οι ψείρες έχουν κάνει για τα καλά την εμφάνισή τους στο τριχωτό της κεφαλής του παιδιού σας ο μόνος σίγουρος και πιο φυσικός τρόπος να απαλλαγείτε από αυτές είναι το LICE FREE SET.

Είναι ένα σετ που αποτελείται από αντιψειρικό σαμπουάν, λοσιόν και χτενάκι, χωρίς τοξικά βιοκτόνα, συντηρητικά, άρωμα και parabens.

Ολοκληρωμένη αγωγή εξάλειψης της φθείρας με φυσικό τρόπο, καταπραΰνει από κνησμό και ερεθισμούς. Το κεφαλάκι του παιδιού απαλλάσσεται από ψείρες και κόνιδες φυσικά, αποτελεσματικά και με ασφάλεια. Η αγωγή αποτελείται από το Lice Free Shampoo, τη Lice Free Lotion και το ειδικό χτενάκι για την απομάκρυνση της ψείρας. Λειτουργεί με μηχανικό τρόπο για την απομάκρυνση της ψείρας και εξασφαλίζει τη μη απορρόφηση των συστατικών του από τον οργανισμό.

Η αποτελεσματικότητα του στηρίζεται στα αιθέρια έλαια από Τεϊόδεντρου, Γερανιού και της Λεβάντας και στα φυτικά εκχυλίσματα Καλέντουλας και Acetum, σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα ενεργά συστατικά που περιέχει, τα οποία αντιμετωπίζουν και απομακρύνουν τις ψείρες με φυσικό τρόπο. Η δράση του Lice Free Set, λειτουργεί σε όλα τα στάδια ζωής της ψείρας, κόνιδα, νύμφη και ενήλικη, γεγονός που το καθιστά απόλυτα αποτελεσματικό. Ακινητοποιεί την ενήλικη ψείρα, με αποτέλεσμα να μην καταφέρνει να μεταφερθεί από την τρίχα στο κεφάλι για να τραφεί και στη συνέχεια να αναπαραχθεί. Επίσης, παρεμποδίζει την ανάπτυξη της ψείρας από νύμφη σε ενήλικη, διακόπτοντας την αναπνευστική οδό της και τέλος, διαλύει την κόλλα χιτίνης που συγκρατεί τη κόνιδα στην τρίχα.

Παράλληλα, το Lice Free Set καταπραΰνει το κεφαλάκι των παιδιών από τον κνησμό και τους ερεθισμούς που προκαλεί η φθειρίαση, έχει αντιφλεγμονώδη δράση και χάρη στα Μικροσφαιρίδια που περιέχει, ως φορείς των συστατικών, προσφέρει παρατεταμένη αποτελεσματικότητα ακόμη και μετά την έκπλυση του προϊόντος. Είναι πολύ εύκολο στη χρήση και απαιτούνται μόνο λίγα λεπτά για την εφαρμογή του.

Ακόμα ένα αγαπημένο προϊόν της Frezyderm που χρησιμοποιώ χρόνια στα αγόρια μου είναι το σαμπουάν SENSITIVE KIDS SHAMPOO BOYS, εξειδικευμένο σαμπουάν για αγόρια, το οποίο περιποιείται απαλά την ευαίσθητη και ερεθισμένη παιδική επιδερμίδα. Προσφέρει βαθύ καθαρισμό ενώ παράλληλα προστατεύει τη φυσιολογική δερματική χλωρίδα, ενισχύει το μικροβιολογικό φραγμό και καταπραΰνει υπάρχοντες ερεθισμούς. Ενυδατώνει και ενισχύει την ελαστικότητα της τρίχας και προσφέρει στα μαλλιά όγκο και λάμψη. Δημιουργεί πλούσιο αφρό που κάνει το λούσιμο “παιχνίδι” και ξεπλένεται πολύ εύκολα.
Έχει ουδέτερο pH και δεν ερεθίζει τα μάτια!

Και βέβαια δεν λείπει από το νεσεσέρ τους το SENSITIVE KIDS STYLING GEL, με το οποίο στιλιζάρω τα μαλλάκια τους από πολύ μικρά. Είναι απαλό gel για δυνατό κράτημα που παράλληλα θρέφει και τονώνει την τρίχα. Προστατεύει τη φυσιολογική δερματική χλωρίδα και ενισχύει το μικροβιολογικό φραγμό, ενώ παράλληλα ενυδατώνει την τρίχα, ενισχύει την ελαστικότητα και προστατεύει από τη φθορά.

της Έφης Αργυροπούλου
Δημοσιογράφος, αρθρογράφος, συγγραφέας και blogger του Working Moms.

Οι προτάσεις μας