Γιατί είναι σημαντικό να τρώει όλη η οικογένεια μαζί;

Γιατί είναι σημαντικό να τρώει όλη η οικογένεια μαζί;

Το γνωρίζατε ότι έρευνες δείχνουν πως η παράδοση του οικογενειακού γεύματος στην οικογένεια βελτιώνει τη συμπεριφορά των εφήβων, αυξάνει το λεξιλόγιο των νηπίων και μαθαίνει στα παιδιά να τρώνε πιο υγιεινά.

Το οικογενειακό γεύμα κάνει καλό στο πνεύμα, το μυαλό και το σώμα. Προλαμβάνει αρκετές προβληματικές συμπεριφορές εφήβων, όπως για παράδειγμα διατροφικές διαταραχές και κατάθλιψη, χαμηλή αυτοεκτίμηση και ροπή σε καταχρήσεις, όπως για παράδειγμα ναρκωτικά και αλκοόλ.
Για τα μικρά παιδιά, η συζήτηση στο τραπέζι αποτελεί καλύτερη άσκηση λεξιλογίου ακόμα και από την ανάγνωση παραμυθιού. Επιπλέον, τα παιδιά που συμμετέχουν τακτικά σε οικογενειακά γεύματα παρουσιάζουν μικρότερα επίπεδα παχυσαρκίας ως ενήλικες και τρώνε πιο υγιεινά.

Αν και όλοι γνωρίζουμε, λόγω του πολύ φορτωμένου προγράμματος μας, πόσο δύσκολο είναι να ορίζουμε τέτοιες συνήθειες μέσα στην μέρα, θα πρέπει να ξέρετε πως τα γεύματα αυτά κάνουν καλό και στους γονείς, όχι μόνο στα παιδιά. Τέτοιες όμορφες συνήθειες βοηθούν τους γονείς να προγραμματίσουν τις δουλειές τους και να έχουν την αίσθηση πως διατηρούν τον έλεγχο, γνωρίζοντας πως ένα κομμάτι της ημέρας θα παραμείνει όπως το έχουν προγραμματίσει.

Ένα βιωματικό βιβλίο που σας προτείνουμε για να μετουσιώσουμε το οικογενειακό μας τραπέζι από απλή ανάγκη και συνήθεια σε ανάμνηση αγαπημένη, σε βίωση της οικογενειακής χαράς και ευτυχίας είναι το “Ελάτε στο τραπέζι” που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Έαρ.

Για να βρει το οικογενειακό τραπέζι τη χαμένη του θέση στην καθημερινή οικογενειακή ζωή!

«Δεν μου αρέσει το φαγητό!
Θέλω να σηκωθώ από το τραπέζι!
Γιατί κάνουμε προσευχή πριν και μετά το φαγητό;
Τι θα πει νηστεύουμε;»

Μια εισαγωγή στην παράδοση του οικογενειακού τραπεζιού για παιδιά από 3 ετών.

www.ear-books.com

Βιβλία