Ενώ εσύ κοιμόσουν σε έβλεπα να μεταμορφώνεσαι σε νήπιο

Ενώ εσύ κοιμόσουν σε έβλεπα να μεταμορφώνεσαι σε νήπιο

Ενώ εσύ κοιμόσουν σε έβλεπα να μεταμορφώνεσαι σε νήπιο.

Ενώ εσύ κοιμόσουν είχα πιάτα στοιβαγμένα και το πλυντήριο να ξεχειλίζει αλλά αντί αυτού, ξάπλωσα δίπλα σου ήρεμα και ήσυχα ..

Ενώ εσύ κοιμόσουν σε κοίταζα με δέος, πως κάτι τόσο τέλειο βγήκε από μέσα μου;

Ενώ εσύ κοιμόσουν έβλεπα το μικρό σου στήθος να ανεβοκατεβαίνει κι όταν η αναπνοή σου ήταν αργή, έβαλα το αυτί μου στο στόμα σου για να βεβαιωθώ ότι άκουγα τις μικρές σου αναπνοές.

Ενώ εσύ κοιμόσουν προσευχήθηκα για σένα. Ευχαρίστησα τον θεό τουλάχιστον 100 φορές ότι ήσουν εδώ και υγιής, αλλά πιο πολύ απ’ όλα, ότι ήσουν δικός μου.

Ενώ εσύ κοιμόσουν παρατήρησα ότι η φορμίτσα σου ήταν πολύ μικρή για σένα. Αυτή ήταν πιθανότατα η τελευταία φορά που θα σε δω να την φοράς.

Ενώ εσύ κοιμόσουν, χαμογελούσα ενώ έβαζα τα δάχτυλα μου στα ανακατωμένα μαλλάκια σου. Ποτέ δεν έχω δει ένα άλλο ανθρώπινο ον, να τραβάει τα ανακατεμένα του μαλλιά τόσο τέλεια όσο εσύ.

Ενώ εσύ κοιμόσουν η καρδιά μου πόναγε στην σκέψη ότι όχι σε μεγάλο διάστημα δεν θα χρειάζεσαι πλέον υπνάκους, και οι φορές που εγώ κι εσύ θα ξαπλώσουμε έτσι μαζί όλο και θα λιγοστεύουν.

Ενώ εσύ κοιμόσουν συνειδητοποίησα ότι είναι δυνατόν να σου λείπει κάποιος ακόμα κι αν κάθεσαι δίπλα του. Με κούρασες όλη την μέρα αλλά ναι, μου λείπεις .. και το χαμόγελο σου και το γέλιο σου.

Ενώ εσύ κοιμόσουν, παραλίγο να σε σηκώσω αγκαλιά, καθώς ήθελα να σε νανουρίσω ενώ ακόμα χωράς στην αγκαλιά μου και ξαπλώνεις πάνω στο στήθος μου.

Ενώ εσύ κοιμόσουν, το συνειδητοποίησα – καθώς η καρδιά μου χτυπούσε δυνατά και δάκρυα εμφανίστηκαν στα μάτια μου – έβλεπα ένα νήπιο κι όχι ένα μωρό.

Ενώ εσύ κοιμόσουν έβλεπα το τέταρτο και τελευταίο μου μωρό να μεταμορφώνεται μπροστά στα μάτια μου.
Σήμερα είμαι τόσο χαρούμενη που βρήκα τον καιρό να κάτσω δίπλα σου, γλυκό μου μωρό – ενώ εσύ κοιμόσουν.

Το κείμενο ανήκει στην Regan Long και εχει δημοσιευτεί στο www.mother.ly.
H μετάφραση έγινε για το Working Moms από την Yana Zervas.

Σκέψεις