Πώς να επιλέξετε τη σωστή τσάντα για το παιδί σας;

Πώς να επιλέξετε τη σωστή τσάντα για το παιδί σας;

Η επιστροφή στα θρανία πλησιάζει και οι περισσότεροι γονείς μαζί με τα παιδιά τους έχουν ήδη αρχίσει τις προετοιμασίες για τη νέα σχολική χρονιά. Μία από τις σημαντικότερες αγορές είναι αυτή της σχολικής τσάντας. Όλοι έχουμε ακουστά ότι η τσάντα θα πρέπει να έχει το κατάλληλο μέγεθος για το παιδί. Το τι σημαίνει «κατάλληλο μέγεθος» το βρίσκουμε εύκολα με ένα search στο google, όμως μια τσάντα στο «κατάλληλο μέγεθος» μπορεί άραγε να χωρέσει όλα τα πράγματα που καλείται να κουβαλήσει το παιδί στο σχολείο; Ακολουθήστε λοιπόν τις πιο κάτω συμβουλές και η επιλογή τσάντας θα γίνει «παιχνιδάκι»!

Τι να προσέξω στην 1η του τσάντα;
Αν επιλέξετε τσάντα τύπου τρόλεϊ, ορισμένα ροδάκια είναι καλύτερης ποιότητας από άλλα, δείτε τα προσεκτικά και θα διαπιστώσετε αμέσως τη διαφορά.
Το ύψος του χερουλιού του τρόλεϊ πρέπει να είναι στο κατάλληλο ύψος για το παιδί, για να μην αναγκάζεται να σκύβει.
Στις τσάντες πλάτης πρέπει να προσέξουμε τα λουριά της πλάτης να είναι φαρδιά, με ενισχυμένο πάχος και ρυθμιζόμενα.
Το εσωτερικό της τσάντας να έχει χωρίσματα για τη τακτοποίηση των πραγμάτων αλλά και για τη σωστή κατανομή του βάρους των βιβλίων.
Εκτός από την κύρια τσάντα, τα παιδιά μπορεί να χρειάζονται και τσαντάκι φαγητού αν παραμένουν μέχρι το απόγευμα στο σχολείο και φέρνουν το φαγητό τους από το σπίτι. Εδώ οι απαιτήσεις είναι λιγότερες, η φθορά μικρότερη και έτσι τα μπορούν να βγάλουν τα απωθημένα τους αγοράζοντας τσαντάκια με μόνο κριτήριο τους ήρωες.

Κλασικά tips για όλες τις ηλικίες

  • Το Βάρος είναι πολύ σημαντική παράμετρος στη διαδικασία επιλογής μιας τσάντας και εξαρτάται σίγουρα από την ανάπτυξη του παιδιού. Σίγουρα όμως πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ελαφριά.
  • Η Εργονομία είναι επίσης σημαντικό κριτήριο, μια και όσο μεγαλώνουν τα παιδιά μεγαλώνουν και οι ανάγκες τους και καλό είναι να διαθέτουν μια εύχρηστη τσάντα, με πολλές θήκες και παράλληλα όσο το δυνατόν πιο άνετη στη καθημερινή χρήση.
  • Οι Αγαπημένοι ήρωες των παιδιών όπως Frozen, Cars, Χελωνονιντζάκια, κλπ. αποτελούν πάντα μια αγαπημένη επιλογή.
  • Προτιμήστε τσάντες από ύφασμα είναι ελαφρύτερες από τις δερμάτινες.
  • Αν το παιδί αναγκάζεται να σκύψει μπροστά για να μεταφέρει την τσάντα του, τότε ή είναι πολύ βαριά ή δεν έχει εφαρμοστεί σωστά στην πλάτη του, ή δεν έχει τοποθετηθεί σωστά το περιεχόμενο.

Και μην ξεχνάς, μόνο στα Public θα βρεις τη μεγαλύτερη ποικιλία σε σχολικές τσάντες, σακίδια και τσάντες-τρόλεϊ για το νηπιαγωγείο και το δημοτικό, σε πρωτότυπα σχέδια με διάσημους ήρωες, όπως Barbie, Cars, Χελωνονιντζάκια, Avengers, Frozen, hello kitty, Mickey & Minnie, Minions, Spiderman, Trolls, Πέπα, Starwars, Lego, Emoji, Shopkins, αλλά και τσάντες για μαθητές μεγαλύτερης ηλικίας για πιο urban εμφανίσεις.

Καλή σχολική χρονιά!

www.blog.public.gr

Σχολείο