Πώς πλένονται τα λούτρινα παιχνίδια;

Πώς πλένονται τα λούτρινα παιχνίδια;

Τα λούτρινα αρκουδάκια είναι η συντροφιά των μικρών μας από το πρώτο διάστημα της ζωής τους, ουσιαστικά από τα πρώτα τους παιχνίδια.

Είναι από τα αγαπημένα τους παιχνίδια. Είτε είναι βρέφη είτε είναι νήπια έχουν και ασχολούνται με τα λούτρινα αρκουδάκια τους. Ακόμα και εμείς έχουμε λούτρινα!

Όμως όσο τέλεια είναι για παιχνίδι άλλους τόσους κινδύνους για αλλεργίες κρύβουν, λόγω της σκόνης.

Μπορεί όμως εύκολα να πάψει να σας απασχολεί αυτό.

Ας δούμε με ποιους τρόπους μπορείτε να πλύνετε τα λούτρινα παιχνίδια των μικρών σας για να μην απασχολεί τίποτα.

Στα λούτρινα που δεν έχουν μπαταρίες πρώτα απ’ όλα κοιτάξτε την ταμπέλα που αναφέρει αν πλένονται ή όχι στο πλυντήριο.

Αν όντως πλένονται πρώτα τοποθετήστε τα μέσα σε μια μαξιλαροθήκη. Φροντίστε να έχει κουμπιά η μαξιλαροθήκη για να μην βγουν από μέσα τα λούτρινα, αλλιώς χρησιμοποιήστε παραμάνες για να τα «εγκλωβίσετε».

Με αυτό τον τρόπο κάνετε πιο ανώδυνη την πλύση τους και γλιτώνετε το ξεμάλλιασμα. Στην πλύση χρησιμοποιήστε όποιο απορρυπαντικό θέλετε, είτε το κοινό είτε το βρεφικό.

Προτιμήστε κάποιο πρόγραμμα με κρύο ή χλιαρό νερό. Μετά την πλύση για να είναι ακόμη πιο μαλακά και αφράτα χτενίστε τα με μια οδοντόβουρτσα ή με μια μαλακή βούρτσα μαλλιών.

Όσα δεν πλένονται στο πλυντήριο αναγκαστικά η καθαριότητα τους θα γίνει στο χέρι .

Σε μια λεκάνη με κρύο ή χλιαρό νερό και απορρυπαντικό βουλιάξτε τα λούτρινα και αρχίστε να τα πιέζετε, ώστε να απορροφήσουν νερό. Συνεχίστε να τα πιέζετε για λίγο. Αν έχουν επίμονους λεκέδες τρίψτε με μία οδοντόβουρτσα . Ξεβγάλτε τη σαπουνάδα με τρεχούμενο νερό. Στύψτε τα και απλώστε .

Όταν η πλύση τους γίνει στο χέρι απλώστε τα στην απλώστρα , απλώς ακουμπώντας τα επάνω, για να αποφύγετε το ξεχείλωμα .

Τα λούτρινα που περιέχουν και μπαταρίες πλύντε τα χρησιμοποιώντας μια πετσέτα . Βρέξτε τη και αφού τη στύψετε καλά βάλτε λίγο παιδικό σαμπουάν.

Τρίψτε τα κάνοντας κυκλικές κινήσεις και ύστερα με μια καθαρή, βρεγμένη και στυμμένη πετσέτα ξεπλύνετε τη σαπουνάδα μέχρι να δείτε πως έχει φύγει .

Όσα λούτρινα έχουν πούλιες, ή άλλα εύθραυστα υλικά ή αν είναι παλιά τότε προτιμήστε το πλύσιμο στο χέρι.

Καλό καθάρισμα!

Πηγή

Tips